Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Δολοφονία Τοπαλούδη: Παραμένει η Εισαγγελέας – Συνεχίζεται η δίκη
[CNN Greece]: Δολοφονία Τοπαλούδη: Παραμένει η Εισαγγελέας – Συνεχίζεται η δίκη

[CNN Greece]: Δολοφονία Τοπαλούδη: Παραμένει η Εισαγγελέας – Συνεχίζεται η δίκη

Εντολή να παραμείνει στην Έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έλαβε από τον προϊστάμενό της η Εισαγγελέας ΑριστοτέλειαΔόγκα, που δικάζει την υπόθεση Τοπαλούδη , όπως δήλωσε η ίδια κατά την επανάληψη της διαδικασίας.

Το δικαστήριο επανήλθε στην Έδρα μετά την ολιγόλεπτηδιακοπή λόγω έντασης που προκλήθηκε από την παρέμβαση συμβούλου του ΔΣΑ, με την Πρόεδρο να ζητά από τους δικηγόρους να παραμείνουν με τις τοποθετήσεις τους μόνο στα ζητήματα της δίκης.

Η Εισαγγελέας ενημέρωσε το δικαστήριο ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεση της να δηλώσει αποχή, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έλαβε αρνητική απάντηση.

Η κ. Δόγκα είπε ότι η εντολή του προϊσταμένου της ήταν να παραμείνειστη θέση της.

Οι τόνοι ανέβηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο κατά την άφιξη εντός του δικαστηρίου, του σύμβουλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Γιώργου Κλεφτοδήμου.

Ο κ. Κλεφτοδήμος ζήτησε από την Έδρα τον λόγο -σε συνέχεια της ανακοίνωσης του προέδρου της ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δημήτρη Βερβεσού που ζητά πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως του Δικαστηρίου- για να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε, για όσα ανέφερε η κ. Δόγκα στην αγόρευση της για το ρόλο των δικηγόρων.

Έχοντας στο χέρι του την ανακοίνωση του κ. Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος ανέφερε ότι οι εκφράσεις της εισαγγελέως «προσβάλλουν ευθέως και συλλήβδην όλους τους δικηγόρους».

Η πρόεδρος επιχείρησε να επιβάλει την τάξη επισημαίνοντας στον σύμβουλο ότι δεν έχει τον λόγο και ότι «υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας, δεν είναι εδώ ο κατάλληλος τόπος».

Η εισαγγελέας ζήτησε αμέσως τον λόγο αναφέροντας πως θα προχωρήσει σε δήλωση αποχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!