Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Δύο εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών «καίνε» την Κίνα: Μάζευε αναπνευστήρες και μάσκες ενώ πίεζε τον ΠΟΫ
[CNN Greece]: Δύο εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών «καίνε» την Κίνα: Μάζευε αναπνευστήρες και μάσκες ενώ πίεζε τον ΠΟΫ

[CNN Greece]: Δύο εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών «καίνε» την Κίνα: Μάζευε αναπνευστήρες και μάσκες ενώ πίεζε τον ΠΟΫ

H Κίνα προσπάθησε να εμποδίσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από το να σημάνει συναγερμό για το ξέσπασμα της πανδημίας τον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή που το Πεκίνο συγκέντρωνε ιατρικό εξοπλισμό από όλον τον κόσμο.

Αυτό υποστηρίζει έκθεση της CIA, το περιεχόμενο της οποίας επιβεβαίωσαν στο περιοδικό Newsweek δύο ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Κίνα απείλησε μάλιστα στον ΠΟΫ ότι η χώρα θα σταματούσε να συνεργάζεται με τον Οργανισμό για την έρευνα πάνω στον κορωνοϊό, αν αυτός κήρυσσε παγκόσμια κατάσταση ανάγκης.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογου περιεχομένου έκθεση δυτικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία είναι εύλογο να πυροδοτήσει νέα ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες με φόντο την εν εξελίξει πανδημία, η οποία έχει σκοτώσει 280.000 πολίτες παγκοσμίως, το ένα τέταρτο εκ των οποίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρώτη είχε διαρρεύσει την περασμένη εβδομάδα από τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας και είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό Der Spiegel. Σε αυτήν υποστηριζόταν ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είχε προσωπικά ασκήσει πίεση στον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέδρος Γκεμπρεγεσού στις 21 Ιανουαρίου, κάτι που ο ΠΟΫ είδε διαψεύσει, χωρίς ωστόσο να απαντήσει στην ερώτηση για το αν Κινέζοι αξιωματούχοι έκαναν οποιαδήποτε προσπάθεια να καθυστερήσουν ή να αλλάξουν την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού αναφορικά με την πανδημία.

«Δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένες συζητήσεις που διεξάγονται με κράτη-μέλη, αλλά μπορούμε να πούμε ότι ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ΠΟΥ ενήργησε βάσει τεκμηρίων που επικεντρώνεται στην προστασία όλων των ανθρώπων, παντού» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!