Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Δημοσκόπηση για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΝΔ: Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ
[CNN Greece]: Δημοσκόπηση για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΝΔ: Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

[CNN Greece]: Δημοσκόπηση για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΝΔ: Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Με διπλάσιο ποσοστό προηγείται ηΝέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της OPINION POLL, ένα χρόνο αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με αυτή, η «γαλάζια» παράταξη συγκεντρώνει το 41,2% των προτιμήσεων των πολιτών, εάν οι εκλογές γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή έναντι του 20,7% που επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,8%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το «Μέρα 25» με 2,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά (32,3%) του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με ποσοστό προτίμησης 51,5% έναντι 19,2%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι, ένα χρόνο μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ποσοστό εκείνος που θεωρεί ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση είναι 9%.

Σε ό,τι αφορά στον πρωθυπουργό, ειδικότερα, οι πολίτες που κρίνουν «θετικά» και «μάλλον θετικά» τη συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού φτάνουν το 65% ενώ «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά», τον κρίνει το 33%.

Στον αντίποδα, ικανοποιημένο με τη συνολική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού την αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται το 28% των ερωτηθέντων, ενώ δυσαρεστημένο εμφανίζεται το 69%.

Τέλος, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στο επόμενο διάστημα, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (75%) εμφανίζεται αισιόδοξη (πολύ, αρκετά λίγο), ενώ απαισιοδοξία εκφράζει το 22%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!