Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Διεθνής Ερυθρός Σταυρός στο CNN Greece: Εκταμιεύουμε μισό εκατ. ευρώ για δράσεις στη Μυτιλήνη
[CNN Greece]: Διεθνής Ερυθρός Σταυρός στο CNN Greece: Εκταμιεύουμε μισό εκατ. ευρώ για δράσεις στη Μυτιλήνη

[CNN Greece]: Διεθνής Ερυθρός Σταυρός στο CNN Greece: Εκταμιεύουμε μισό εκατ. ευρώ για δράσεις στη Μυτιλήνη

Ο Ιταλός πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισέληνου , Φραντσέσκο Ρόκα, μίλησε στο CNN Greece για την κατάσταση στη Μυτιλήνη και τις άμεσες ανθρωπιστικές δράσεις που έχουν αποφασιστεί σε συνεργασία με τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη – Χρήστος Παναγόπουλος

Ο κ. Φραντσέσκο Ρόκα επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή, τον περίκλειστο χώρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου συνεχίζεται η καταγραφή των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών, αλλά και τις δομές φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ και τη Μόρια , συνοδεία του κ. Αντώνη Αυγερινού, προέδρου του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Αποφασίσαμε να έρθουμε στο νησί μετά τις νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας προκειμένου να συντονίσουμε τις δράσεις μας με το ελληνικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού. Θέλουμε να παρέχουμε υποστήριξη τόσο στους πρόσφυγες όσο και στην τοπική κοινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά

Σε ερώτηση σχετικά με τα περιστατικά επιθέσεων κατά μελών και εργαζομένων των ΜΚΟ που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Ρόκα τόνισε:

«Ενδεχομένως να είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ελπίδας και του αδιεξόδου, καθώς ο αριθμός των 20.000 προσφύγων και μεταναστών σ’ έναν πληθυσμό περίπου 80.000 είναι ένα γεγονός που χωρίς λύση -χωρίς σωστές διαδικασίες και σωστή ενημέρωση- μπορεί να δημιουργήσει υπερβολικές εντάσεις», εκτίμησε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων Ερυθρού Σταυρού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!