Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: «Δεν είναι άσκηση»: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως κάποιες χώρες δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά τον κορωνοϊό
[CNN Greece]: «Δεν είναι άσκηση»: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως κάποιες χώρες δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά τον κορωνοϊό

[CNN Greece]: «Δεν είναι άσκηση»: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως κάποιες χώρες δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά τον κορωνοϊό

Τον κώδωνα του κίνδυνου για μια «ανησυχητική» απουσία ετοιμότητας που παρατηρείται σε κάποια νοσοκομεία κρούουν αξιωματούχοι υγείας σε όλον τον κόσμο, την ώρα που ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι κάποιες χώρες δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψητους την κρίση. Κι όλα αυτά καθώς ο κατάλογος των κρατών όπου εμφανίζονται κρούσματα του κορωνοϊού συνεχώς μεγαλώνει.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός προειδοποίησε χθες ότι ένας «μακρύς κατάλογος» χωρών δεν επιδεικνύει «το επίπεδο της πολιτικής δέσμευσης» που απαιτείται για να «αντιμετωπιστεί το επίπεδο της απειλής που αντιμετωπίζουμε όλοι».

«Δεν πρόκειται για άσκηση», είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεεσούς.

«Αυτή η επιδημία είναι μια απειλή για κάθε χώρα, πλούσια και φτωχή», πρόσθεσε.

Ο Γκεμπρεεσούς κάλεσε τους επικεφαλής των κυβερνήσεων όλων των χωρών να ηγηθούν οι ίδιοι της στρατηγικής για την αντιμετώπιση του ιού και να «συντονίσουν όλους τους τομείς» αντί να το αναλάβουν τα υπουργεία Υγείας.

Αυτό που απαιτείται, είπε, είναι μια «επιθετική ετοιμότητα».

Στις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη ένωση νοσηλευτών ανακοίνωσε ότι από μια έρευνα σε δείγμα χιλιάδων νοσηλευτών σε νοσοκομεία προέκυψαν «πολύ ανησυχητικά» αποτελέσματα.

«Δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νοσοκομείων της χώρας μας δεν βρίσκεται σε ετοιμότητα για να διαχειριστεί με ασφάλεια τον COVID-19», δήλωσε η Τζέιν Τόμασον, μια ειδική σε θέματα υγιεινής.

Οι νοσηλευτές εργάζονται χωρίς τον απαραίτητο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ στερούνται των γνώσεων και της εκπαίδευσης για να διαχειριστούν τη νόσο, δήλωσε από την πλευρά της η διευθύντρια της Εθνικής Ένωσης Νοσηλευτών Μπόνι Καστίγιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!