Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: CNNi: Τι συνέβη στη Σαντορίνη όταν έσβησαν οι «μηχανές» του τουρισμού
[CNN Greece]: CNNi: Τι συνέβη στη Σαντορίνη όταν έσβησαν οι «μηχανές» του τουρισμού

[CNN Greece]: CNNi: Τι συνέβη στη Σαντορίνη όταν έσβησαν οι «μηχανές» του τουρισμού

«Υπήρχε λόγος που ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε μέχρι τη Σαντορίνη για να ανακοινώσει την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα», τονίζει το CNNi, στο αφιέρωμά του στο νησί, αναδεικνύοντας τις πολύπλευρες συνέπειες της ιδιαίτερης φετινής τουριστικής σεζόν, αλλά και της πολύμηνης απουσίας επισκεπτών.

Αποκαλώντας τη θέα προς το ηφαίστειο κάθε ηλιοβασίλεμα ως «μια από τις πιο ρομαντικές και όμορφες ευκαιρίες για φωτογραφία στον πλανήτη», το αφιέρωμα τονίζει ότι είναι αυτή η θέα που βοηθά το νησί της Σαντορίνης να αποτελεί το νησί με την μεγαλύτερη επίσκεψη στην Ελλάδα, το οποίο δέχεται έως και δύο εκατομμύρια τουρίστες ετησίως – πολλοί φτάνουν με τα γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια που συνήθως φαίνονται σταθμευμένα στη μέση του φυσικού κόλπου.

Το αφιέρωμα αναφέρεται εκτενώς στη μεγάλη ζημιά που έχει επιφέρει η πανδημία σε πολλές επιχειρήσεις του νησιού, σημειώνοντας πως ναι μεν από την 1η Ιουλίου θα φτάνουν εκ νέου διεθνείς πτήσεις, ωστόσο, οι περιορισμοί του κορωνοϊού συνεπάγονται σημαντική μείωση των τουριστών που θα το επισκεφθούν, καθώς και ραγδαία πτώση, αν όχι εξαφάνιση, των κρουαζιερόπλοιων.

«Ο αντίκτυπος του lockdown είναι ήδη δραματικός για έναν προορισμό που βασίζει στον τουρισμό το 90% των εσόδων του. Μάλιστα, το γεγονός ότι τα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ λίγο πριν οι επιχειρήσεις βάλουν μπρος για τη νέα σεζόν, αποτέλεσε διπλό πλήγμα», σημειώνεται και τονίζεται:

Το CNN φιλοξενεί μαρτυρίες εργαζομένων και επιχειρηματιών, που περιγράφουν την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε οικονομικό επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!