Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: CNNi: Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει μπλόκο στους Αμερικανούς τουρίστες λόγω κορωνοϊού
[CNN Greece]: CNNi: Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει μπλόκο στους Αμερικανούς τουρίστες λόγω κορωνοϊού

[CNN Greece]: CNNi: Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει μπλόκο στους Αμερικανούς τουρίστες λόγω κορωνοϊού

Καθώς τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν την άρση των περιοριστικών μέτρων , τα κράτη μέλη συζητούν τον ενδεχόμενο απαγόρευσης των επισκεπτών από αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής , μεταδίδει το CNNi επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους .

Αν και οι πηγές αυτές, που εμπλέκονται στις συνομιλίες, λένε ότι προς το παρόν δεν έχουν καταρτιστεί λίστες με συγκεκριμένες χώρες, η Ευρωπαίοι εταίροι βρίσκονται μπροστά στη σύνταξη ενός καταλόγου με ταξιδιώτες χωρών που θεωρούνται ασφαλείς για να έρθουν στην Ευρώπη από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους που μίλησαν στο CNNi, η ταξιδιωτική οδηγία θα βασίζεται στον τρόπο που οι χώρες προέλευσης χειρίζονται το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ωστόσο, οι συστάσεις της Κομισιόν δεν θα έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα. Μόνο μία χώρα μπορεί να πάρει την απόφαση να ανοίξει και να κλείσει τα σύνορά της.

Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα είναι, μαζί με πολίτες από χώρες όπως η Ρωσία και η Βραζιλία, στον κατάλογο των χωρών που δεν είναι ευπρόσδεκτες στην Ε.Ε.

Οι ΗΠΑ παραμένουν πρώτες με διαφορά στα κρούσματα COVID-19 με πάνω από 2,3 εκατ. και καταγράφουν επίσης τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως, έχοντας ξεπεράσει τους 120.000.

Την Τρίτη, αντίστοιχο δημοσίευμα των New York Times , ανέφερε ότι οι Αμερικανοί πολίτες ενδεχομένως δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν στο ευρωπαϊκό μπλοκ όταν αυτό ανοίξει τα σύνορά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!