Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Χρηστίδης: Να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό
[CNN Greece]: Χρηστίδης: Να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό

[CNN Greece]: Χρηστίδης: Να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό

Ευθύνες στην κυβέρνηση ότι δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα επέρριψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι χρειάζονται μέτρα στην οικονομία για να λειτουργήσει ο τουρισμός, αλλά και κίνητρα στις επιχειρήσεις.

«Για να λειτουργήσει ο τουρισμός χρειάζονται μέτρα στην οικονομία. Μείωση του ΦΠΑ, στήριξη των εργαζομένων, στήριξη των επιχειρήσεων τώρα, όχι σε 3 μήνες όταν θα πρέπει να σχεδιάσουμε το επόμενο καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha 9,89.

«Μόνο έτσι, η κάθε επιχείρηση και φυσικά το τουριστικό μας προϊόν θα είναι στο ύψος τον περιστάσεων», τόνισε, σημειώνοντας πως το σποτ του Κινήματος Αλλαγής περιγράφει τον τρόπο με το οποίο ο τουρισμός μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος: «Ανοιχτά Ξενοδοχεία και εστιατόρια, μείωση ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό, στήριξη 300.000 εποχικών εργαζομένων, υγειονομική ασφάλεια αντί για “ζώνες”, κοινωνικός τουρισμός για περισσότερους».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα «για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρύνουν τους επισκέπτες και να εγγυηθούν και να δεσμευθούν οι επιχειρήσεις από τη μεριά τους, ότι δεν θα απολύσουν κανέναν εργαζόμενο».

Αναφερόμενος στην επιβολή προστίμου και το “λουκέτο” σε beach bar στη Μύκονο, είπε πως κάτι παρόμοιο έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, τόνισε πως πρέπει ο κόσμος και οι επιχειρηματίες να αντιληφθούν ότι ο κορωνοιός δεν έχει φύγει είναι ακόμα εδώ και ότι πρέπει να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες και προσέθεσε ότι «εφόσον ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένα πρόστιμα δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Τέλος, σχετικά με τις τουρκικές απειλές, είπε ότι τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα «κλιμακώνει διαρκώς την κατάσταση», όχι μόνο σε επίπεδο λόγων αλλά και σε επίπεδο πράξεων, όπως στη Λιβύη, στη Συρία, στην Κύπρο, και γι΄αυτό «πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!