Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Χονγκ Κονγκ: Εντός της ημέρας τίθεται σε ισχύ ο σαρωτικός νόμος για την εθνική ασφάλεια
[CNN Greece]: Χονγκ Κονγκ: Εντός της ημέρας τίθεται σε ισχύ ο σαρωτικός νόμος για την εθνική ασφάλεια

[CNN Greece]: Χονγκ Κονγκ: Εντός της ημέρας τίθεται σε ισχύ ο σαρωτικός νόμος για την εθνική ασφάλεια

Εντός της ημέρας τίθεται σε ισχύ στο Χονγκ Κονγκ ο αμφιλεγόμενος νόμος ασφαλείας , όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της μητρόπολης Κάρι Λαμ. Πολλοί εκφράζουν φόβους ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παρακάμψει τις υπάρχουσες νομικές διαδικασίες και να διαβρώσει περαιτέρω τις αστικές και πολιτικέςελευθερίες της ημιαυτόνομης περιοχής.

Η κυβέρνηση «θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για τη δημοσιοποίηση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η Λαμ σε ανακοίνωση. «Ο νόμος για την εθνική ασφάλεια θα τεθεί σε ισχύ αργότερα σήμερα».

Νωρίτερα, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επικύρωσε τον νόμο, λίγες ώρες μετά την υιοθέτησή του από τους βουλευτές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το κείμενο, που σύμφωνα με τους επικριτές του έχει στόχο να καταστείλει τις αντιδράσεις στη μητρόπολη, ενσωματώθηκε στον «Θεμελιώδη Νόμο» που αποτελεί από το 1997 το σύνταγμα στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.

Η ψηφοφορία

Λιγότερο από 40 ημέρες μετά την πρόταση των Κινέζων νομοθετών, το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Μόνιμη Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας.

Όπως αναφέρει το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο νέος νόμος θα ποινικοποιήσει αδικήματα όπως η απόσχιση, η ανατροπή εναντίον της κεντρικής κινεζικής κυβέρνησης, η τρομοκρατία και η συνωμοσία με ξένες δυνάμεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!