Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Χατζηγεωργίου: Πώς συμβάλλει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην καταπολέμηση του Covid 19
[CNN Greece]: Χατζηγεωργίου: Πώς συμβάλλει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην καταπολέμηση του Covid 19

[CNN Greece]: Χατζηγεωργίου: Πώς συμβάλλει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην καταπολέμηση του Covid 19

Την εκτίμηση ότι η χρήση των υπερυπολογιστών, αλλά και της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, εξέφρασε την Κυριακή ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του Covid 19 στη χώρα μας.

Όπως επισήμανε ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, οι προκλήσεις που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός στην ιατρική κοινότητα απαιτούν τη χρήση υπερυπολογιστών ή τεράστιων υπολογιστικών πόρων στο νέφος (cloud), καθώς οι μεταλλάξεις που υφίστανται οι πρωτεΐνες – στόχοι του Covid 19, καθιστούν δυσκολότερο το μοριακό έλεγχο του ιού.

Ειδικά για τους υπερυπολογιστές, όπως ο Summit, ο κ. Χατζηγεωργίου τόνισε ότι μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλο αριθμό πράξεων που αφορούν το μοριακό έλεγχο του ιού.

Ο ίδιος απέδωσε σημαντικό ρόλο και στην Τεχνητή Νοημοσύνη «καθώς βοηθά στην πρόβλεψη της αλληλεπίδρασης της εκάστοτε θεραπευτικής ουσίας έναντι των ποικίλων μορφών που παρουσιάζουν, λόγω μεταλλάξεων , οι πρωτεΐνες – στόχοι του κορωνοϊού».

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος – 2.878 τα συνολικά κρούσματα

Τι λένε Έλληνες επιστήμονες του MIT για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Θετικά αξιολογούν οι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες του αμερικανικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) τα αποτελέσματα του μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης Delphi, αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!