Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Η Αθήνα δημιουργεί διπλωματική «ασπίδα» κατά της Άγκυρας
[CNN Greece]: Η Αθήνα δημιουργεί διπλωματική «ασπίδα» κατά της Άγκυρας

[CNN Greece]: Η Αθήνα δημιουργεί διπλωματική «ασπίδα» κατά της Άγκυρας

Σκληραίνει τη στάση της η Αθήνα απέναντι στην προκλητικότητα του ΡετζέπΤαγίπΕρντογάν, προειδοποιώντας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση της κυριαρχίας της και πως δεν είναι δυνατόν μια υποψήφια προς ένταξη χώρα να απειλεί μέλη της Ένωσης.

Για αυτό το λόγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από την ΕΕ να δείξει έμπρακτα και όχι στα λόγια ότι ασκεί έλεγχο στην περιοχή ανοικτά της Λιβύης, καθώς η έως τώρα πρακτική δείχνει ότι αυτός είναι ανύπαρκτος στην ουσία και η μεταφορά όπλων με τουρκικά σκάφη δεν παρεμποδίζεται από κανέναν.

Η Ελλάδα ζητά την πολιτική και διπλωματικήκαταδίκη της Τουρκίας από τους Eυρωπαίουςεταίρους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει ότι «δεν μπορούμε να λαμβάνουμε αποφάσεις και μετά να φαινόμαστε αδύναμοι στην εφαρμογή τους».

Παράλληλα, η ελληνική διπλωματική παρουσία εντείνεται, καθώς μετά τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ο ΚυριάκοςΜητσοτάκης επισκέφθηκε το Ισραήλ για να συσφίξει περαιτέρω τις σχέσεις της χώρας με ένα ισχυρό σύμμαχο, με τον οποίο τα τελευταία 15 χρόνια υπάρχει κοινός προσανατολισμός.

Ταυτόχρονα εξαιρετικά σημαντικό ήταν και το ταξίδι του Νίκου Δένδια στην Αίγυπτο, για τον αμοιβαίο καθορισμό των ΑΟΖ, έστω και τμηματικά, καθώς το Κάιρο αυτή την περίοδο δεν έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία.

Η Αίγυπτος αποτελεί τον ρυθμιστή της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!