Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Σε Μόρια και Καρά Τεπέ ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός (pics&vids)
[CNN Greece]: Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Σε Μόρια και Καρά Τεπέ ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός (pics&vids)

[CNN Greece]: Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Σε Μόρια και Καρά Τεπέ ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός (pics&vids)

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, κ. Φραντσέσκο Ρόκα, επισκέφτηκε σήμερα τον περίκλειστο χώρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης , όπου συνεχίζεται η καταγραφή των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών, αλλά και τις δομές φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ και τη Μόρια , συνοδεία του κ. Αντώνη Αυγερινού, προέδρου του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη – Χρήστος Παναγόπουλος

Οι κ. Ρόκα και Αυγερινός είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ορισμένους από τους νεοεισελφθόντες πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί, που περιμένουν να επιβιβαστούν στο αρματαγωγό «Ρόδος».

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ρώτησε για τις ανάγκες που έχουν, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η διαδικασία ταυτοποίησης στο λιμάνι εξακολουθεί να κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και στο αρματαγωγό έχουν επιβιβαστεί περί τους 250 από τους συνολικά 508 νεοεισελθέντες.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Καρά Τεπέ , όπου έκαναν μία περιήγηση και είδαν ιδίοις όμμασι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι διαμένουν εκεί.

Επόμενος σταθμός τους ήταν η Μόρια , όπου διαπίστωσαν τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη δομή και τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμένουν οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο φακός του CNN Greece αποτύπωσε, μάλιστα, τον πίνακα στον οποίο καταγράφεται ο ακριβής αριθμός των διαμενόντων στο νησί, οι οποίοι είναι 21.780.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!