Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Ανοίγει σήμερα το Λούβρο: Με πολλούς περιορισμούς και απώλειες 40 εκατομμυρίων ευρώ
[CNN Greece]: Ανοίγει σήμερα το Λούβρο: Με πολλούς περιορισμούς και απώλειες 40 εκατομμυρίων ευρώ

[CNN Greece]: Ανοίγει σήμερα το Λούβρο: Με πολλούς περιορισμούς και απώλειες 40 εκατομμυρίων ευρώ

Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό σήμερα Δευτέρα, αλλά με πολλούς περιορισμούς εξαιτίας του κορωνοϊού και με κάποια μεγάλα τμήματά του κλειστά για τους επισκέπτες του.

Το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως, στο οποίο μεταξύ άλλων φιλοξενείται και η Μόνα Λίζα, αλλά και πολλοί και σπουδαίοι αρχειοελληνικοί θησαυροί, παρέμεινε κλειστό από τις 13 Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το lockdown οδήγησε σε απώλειες εσόδων που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ, όπως δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου, Ζαν-Λικ Μαρτίνεζ.

Ανάμεσα στους περισσότερους από δέκα εκατομμύρια επισκέπτες του Λούβρου το 2018, σχεδόν τα τρία τέταρτα ήταν τουρίστες. «Χάσαμε το 80% του κοινού μας. Το 75% των επισκεπτών μας ήταν ξένοι», είπε συγκεκριμένα ο Μαρτίνεζ. «Στην καλύτερη περίπτωση θα δούμε 20% με 30% του αριθμού των επισκεπτών μας σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι-αναμένουμε μεταξύ 4.000 και 10.000 επισκέπτες καθημερινά το μέγιστο, αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Μπροστά από τη Μόνα Λίζα, όπου συνήθως συγκεντρώνονται οι επισκέπτες για να βγάλουν σέλφι, έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις στο δάπεδο για να διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Το 70% των δημόσιων χώρων του, 45.000 τμ, θα ανοίξει για το κοινό, ενώ το υπόλοιπο θα παραμείνει κλειστό για λόγους ασφαλείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!