Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Αλλιώτικη επιστροφή στα σχολεία για τους μαθητές της Γ’ λυκείου – Οι νέοι κανόνες (pics&vids)
[CNN Greece]: Αλλιώτικη επιστροφή στα σχολεία για τους μαθητές της Γ’ λυκείου – Οι νέοι κανόνες (pics&vids)

[CNN Greece]: Αλλιώτικη επιστροφή στα σχολεία για τους μαθητές της Γ’ λυκείου – Οι νέοι κανόνες (pics&vids)

Επέστρεψαν στα σχολεία , μετά την άρση της αναστολής της λειτουργίας τους στις 11 Μαρτίου, σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, οι μαθητές της Γ’ λυκείου.

Την επόμενη εβδομάδα,την Δευτέρα 18 Μαΐου, θα ακολουθήσουν οι μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου και των γυμνασίων. Οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων πιθανώς να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την 1η Ιουνίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών.

Από το υπουργείο έχει ξεκαθαριστεί ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά «μόνο αν υπάρχει η βεβαιότητα ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά».

Μιλώντας στο CNNGreece, ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Γλυφάδας, ΚώσταςΜαραγκός, αναφέρει πως «σε κάθε αίθουσα έχουμε 11 μαθητές μαξ. Δεν ξέρουμε πόσοι θα έρθουν σήμερα. Ελπίζουμε να ‘ρθουνε όλοι».

Παράλληλα, περιγράφοντας λεπτομερώς τη διαδικασία που θα ακολουθεί ένας μαθητής όταν εισέρχεται στην αίθουσα τονίζει ότι θα μπαίνουν ένας – ένας κι αφού κάτσει ο εκάστοτε μαθητής θα ξεκινάει να μπαίνει ο επόμενος, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση του αντισηπτικού.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ενώ υπενθυμίζει πως το συγκεκριμένο σχολείο είχε κλείσει δύο εβδομάδες πριν το γενικό κλείσιμο, δηλώνει στο CNN Greece:

Οι κανόνες

Φυσικά, η επιστροφή των μελών της σχολικής κοινότητας στα σχολεία γίνεται με τα αναγκαία μέτρα προστασίας, που έχουν προβλέψει ΕΟΔΥ και υπουργείο Παιδείας, με την τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου να είναι το βασικότερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!