Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Αγία Σοφία: Οι κεμαλιστές δεν έχουν αντίρρηση να γίνει τζαμί
[CNN Greece]: Αγία Σοφία: Οι κεμαλιστές δεν έχουν αντίρρηση να γίνει τζαμί

[CNN Greece]: Αγία Σοφία: Οι κεμαλιστές δεν έχουν αντίρρηση να γίνει τζαμί

«Ρίχνουν την μπάλα» στον Ερντογάν οι κεμαλιστές, όσον αφορά το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) να δηλώνει ότι ένα ο Τούρκος πρόεδρος υπόγράψει το σχετικό διάταγμα το ο ίδιος δεν θα προβάλει καμία αντίρρηση.

Μιλώντας στην τουρκική έκδοση του Independent, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέφερε ότι το θέμα βρίσκεται στα χέρια του προέδρου Ερντογάν, προκαλώντας τον να συντάξει και να δημοσιεύσει το σχετικό προεδρικό διάταγμα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί. «Αν σκέφτεται ότι “το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα φέρει αντιρρήσεις και εγώ θα κερδίσω ψήφους”, καλά θα κάνει να υπολογίζει σε κάτι τέτοιο».

Ο επικεφαλής του CHP δεν εκφράζει ουσιαστική αντίρρηση στο θέμα της Αγίας Σοφίας, ελπίζοντας πως με αυτόν το τρόπο ο πρόεδρος Ερντογάν δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το θέμα για ψηφοθηρικούς λόγους, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την έως τώρα εμπειρία των πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία. Εξάλλου, οι στρατηγικές και τακτικές επιλογές του κ.Κιλιτσντάρογλου οδήγησαν τα τελευταία δέκα χρόνια, που ηγείται του κόμματος του, σε σταθερή συρρίκνωση της εκλογικής του βάσης.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στην Αγία Σοφία γίνεται άλλωστε και τώρα προσευχή. «Υπάρχει ένας διορισμένος ιμάμης. Δηλαδή γίνεται προσευχή, δεν είναι ένας χώρος εντελώς κλειστός στην λατρεία. Βεβαίως η Αγία Σοφία είναι ταυτόχρονα και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!