Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [CNN Greece]: Το 77ο Φεστιβάλ της Βενετίας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά και με κοινό
[CNN Greece]: Το 77ο Φεστιβάλ της Βενετίας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά και με κοινό

[CNN Greece]: Το 77ο Φεστιβάλ της Βενετίας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά και με κοινό

Το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας , καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι όπως όλα δείχνουν η πρώτη κινηματογραφική διοργάνωση που θα γίνει με κοινό και όχι διαδικτυακά μετά την παγκόσμια υγειονομική κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός .

Αυτό ανακοίνωσε ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μόστρα, λέγοντας ότι το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 12 Σεπτεμβρίου μ’ ένα μικρότερο όμως από το συνηθισμένο πρόγραμμα, 50 ταινιών.

Το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα θα αποτελείται από 20 ταινίες κι οι υπόλοιπες 30 θα προβληθούν στους Ορίζοντες ή εκτός συναγωνισμού. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού θα είναι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Κέιτ Μπλάνσετ. Προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και οι αποστάσεις, το Φεστιβάλ θα στήσει δύο υπαίθριες οθόνες, μία στο Τζιαρντίνι και μια ακόμα στο Λίντο.

Στη δήλωσή του, ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα σημείωσε, «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που το Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα μπορέσει να γίνει, με μια μικρή, μόνο, μείωση ταινιών και τμημάτων. Χωρίς να ξεχνάμε τα αμέτρητα θύματα των περασμένων μηνών, τα οποία και θα τιμήσουμε, το πρώτο διεθνές φεστιβάλ μετά την υποχρεωτική διακοπή που επέβαλε η πανδημία αποτελεί μια γεμάτη νόημα γιορτή κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τον κόσμο του σινεμά που υπέφερε πολύ από αυτήν την κρίση».

Ο Μπαρμπέρα επεσήμανε ότι αρκετοί δημιουργοί και ηθοποιοί θα προσέλθουν στο Φεστιβάλ, αλλά οι συνεντεύξεις Τύπου με συντελεστές που δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν, θα γίνουν διαδικτυακά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!