Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: 11 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης: Η αναζήτηση νέου διευθυντή και τα Γλυπτά του Παρθενώνα
[CNN Greece]: 11 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης: Η αναζήτηση νέου διευθυντή και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

[CNN Greece]: 11 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης: Η αναζήτηση νέου διευθυντή και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η αναζήτηση νέου Διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης , το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και η επιστροφή κομματιών που ανήκουν στο Μουσείο από άλλα ελληνικά Μουσεία, ήταν τα βασικά σημεία που τόνισε η υπουργός Πολιτισμου Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη Τύπου για τα 11 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου.

Η υπουργός ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή και τα μέλη του ΔΣ, για όλη την προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε το Μουσείο να κατέχει τη διακεκριμένη θέση του σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και τους εργαζόμενους που βοηθούν ουσιαστικά το έργο τους. Η κ. Μενδώνη, αφού έκανε λόγο για τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται στον απόλυτο βαθμό στο μουσείο, ενημέρωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων από Ελλάδα και εξωτερικό, όσον αφορά την πλήρωση της θέσης του γενικού διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, διαδικασία που καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η υπουργός αναφέρθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο και στο θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Το Μουσείο Ακρόπολης αποτελεί την αιχμή του δόρατος στον αγώνα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Είναι η στιγμή που το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι πια ένας αποικιοκρατικός μουσειακός οργανισμός του 19ου αιώνα, αλλά προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και στη διεθνή ηθική που αφορούν σήμερα στην επιστροφή των πολιτιστικών αγαθών, των κλεμμένων ή των λαθραίων εξαχθέντων, άρα παρανόμως, πολιτιστικών αγαθών», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!