Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ξεκίνησε η προπαραγωγή του τούρκικου ηλεκτρικού SUV
[AutoBlog]: Ξεκίνησε η προπαραγωγή του τούρκικου ηλεκτρικού SUV

[AutoBlog]: Ξεκίνησε η προπαραγωγή του τούρκικου ηλεκτρικού SUV

Η “Ομάδα Πρωτοβουλίας Αυτοκινητοβιομηχανίας της Τουρκίας ” (Turkey’s Automobile Initiative Group – TOGG) έκανε γνωστό πως ξεκίνησε την προπαραγωγή του πρώτου εγχώριας παραγωγής τουρκικό αυτοκίνητο , το οποίο είναι αμιγώς ηλεκτρικό και φέρει την σχεδιαστική υπογραφή του οίκου Pininfarina . Η κανονική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2022.

H Τουρκία έχει επενδύσει 3,2 δισ. ευρώ σε αυτό έχοντας ως στόχο να παράγει έως και 175.000 αυτοκίνητα ετησίως στο πλαίσιο του σχεδίου της για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξ΄ολοκλήρου στη χώρα, προσελκύοντας επενδύσεις 22 δισ. λιρών (3,3 δισ. ευρώ) σε βάθος 13 ετών.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, το 75% των προμηθευτών της TOGG βρίσκονται στη Τουρκία και το υπόλοιπο 25% στην Ευρώπη και στην Ασία.

Το σχέδιο για την παραγωγή αυτοκινήτου αποκλειστικά εγχώριας κατασκευής είναι εδώ και πολύ καιρό στόχος του Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ προκειμένου η χώρα να εμφανιστεί ως σημαντική οικονομική δύναμη των αναδυόμενων αγορών. Η Τουρκία είναι ήδη μεγάλος εξαγωγέας προς την Ευρώπη οχημάτων που κατασκευάζονται στην εγχώρια αγορά από εταιρίες όπως οι Ford, Fiat Chrysler, Renault, Toyota και Hyundai.

Το νέο πρόγραμμα θα λάβει κρατική στήριξη, όπως φοροαπαλλαγές, ενώ θα συστηθεί μια μονάδα παραγωγής στο κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Μπούρσα (Προύσα) της βορειοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με προεδρική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!