Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Toyota Yaris στη Γαλλία
[AutoBlog]: Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Toyota Yaris στη Γαλλία

[AutoBlog]: Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Toyota Yaris στη Γαλλία

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 6 Ιουλίου ξεκίνησε η παραγωγή της νέας -τέταρτης- γενιάς του Yaris στο εργοστάσιο της στην πόλη Valenciennes, της Βόρειας Γαλλίας. Το εν λόγω εργοστάσιο γίνεται το τέταρτο της ιαπωνικής εταιρίας στην Ευρώπη που εισήγαγε την παραγωγή οχημάτων με βάση την TNGA πλατφόρμα, μετά από αυτό της Τουρκίας (C-HR και Corolla Sedan), της Αγγλίας στο Burnaston (Corolla hatchback και Corolla Touring Sports), και της Ρωσίας (Camry και RAV4). Η Toyota έχει επενδύσει 300 εκατομμύρια ευρώ για το εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής των παραπάνω εργοστασίων, ώστε να αυξήσει την παραγωγική τους δυνατότητα.

To νέο Yaris παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, και βασίζεται στην TNGA-B πλατφόρμα , η οποία είναι αρθρωτή και υποστηρίζει μοντέλα με διαφορετικά μεταξόνια και διαφορετικά μετατρόχια, δίνοντας την ελευθερία στους σχεδιαστές της Toyota να δημιουργήσουν οχήματα με διαφορετική εμφάνιση, που θα έχουν την ίδια βάση. Το δημοφιλές αυτοκίνητο του B-segment διαθέτει στον εμπρός άξονα γόνατα MacPherson, ενώ πίσω συναντάμε ημιάκαμπτο άξονα. Η νέα πλατφόρμα βελτιώνει την οδική συμπεριφορά του Yaris, με το νέο μοντέλο να προσφέρει περισσότερους χώρους στο εσωτερικό και στον χώρο αποσκευών.

Το νέο Yaris έχει 5 χιλιοστά μικρότερο μήκος (3,94 μέτρα) από την προηγούμενη γενιά, με το ύψος του να μειώνεται κατά 4 εκατοστά (1,47 μέτρα), ενώ το πλάτος του έχει αυξηθεί κατά 5 εκατοστά (1,745 μέτρα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!