Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Volvo ενισχύει τη συνεργασία με τη NVIDIA για τα αυτόνομα οχήματα
[AutoBlog]: Η Volvo ενισχύει τη συνεργασία με τη NVIDIA για τα αυτόνομα οχήματα

[AutoBlog]: Η Volvo ενισχύει τη συνεργασία με τη NVIDIA για τα αυτόνομα οχήματα

Η Volvo θέλει να επιταχύνει την μετάβαση στην αυτόνομη οδήγηση , και γι’αυτό ανακοίνωσε σήμερα ότι επεκτείνει τη συνεργασία της με την NVIDIA , προκειμένου να κάνει χρήση της NVIDIA DRIVE Orin στα επόμενης γενιάς μοντέλα της. Πρόκειται για τεχνολογία “συστήματος σε μικροκύκλωμα” (system-on-a-chip, γνωστά ως SoC), με την οποία θα λειτουργεί ο υπολογιστής αυτόνομης οδήγησης.

Η μεγάλη υπολογιστική ισχύς είναι προαπαιτούμενο για την ασφαλή αυτόνομη οδήγηση, και η NVIDIA DRIVE Orin είναι μία υπολογιστική πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, πρωτοποριακή για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς είναι ικανή να διενεργεί έναν πρωτόγνωρο αριθμό 254 τρισεκατομμυρίων πράξεων ανά δευτερόλεπτο (254 tera).

Η Volvo θέλει να γίνει η πρώτη εταιρία παγκοσμίως που θα χρησιμοποιεί την εν λόγω τεχνολογία της NVIDIA, με τα νέας γενιάς μοντέλα της να βασίζονται στην επόμενη πλατφόρμα σπονδυλωτής αρχιτεκτονικής, SPA2. Το πρώτο αυτοκίνητο που θα εξοπλίζεται με την τεχνολογία SoC θα είναι το XC90 επόμενης γενιάς, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2022.

Ο υπολογιστής που λειτουργεί με NVIDIA DRIVE Orin είναι ζωτικό στοιχείο για την επίτευξη ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης με δυνατότητα διαρκούς αναβάθμισης. Η τεχνολογία θα συνδυάζεται με λογισμικό που αναπτύσσεται in-house από την Zenseact, την εταιρεία της Volvo που αναπτύσσει λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, καθώς και εφεδρικά συστήματα για τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!