Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Volkswagen Ολλανδίας παρουσιάζει ένα σύγχρονο Polo Harlekin
[AutoBlog]: Η Volkswagen Ολλανδίας παρουσιάζει ένα σύγχρονο Polo Harlekin

[AutoBlog]: Η Volkswagen Ολλανδίας παρουσιάζει ένα σύγχρονο Polo Harlekin

Το 1994, η Volkswagen παρουσίασε την τρίτη γενιά του Polo και ήταν ένα εντελώς νέο μοντέλο, διαθέσιμο σε τρίθυρη και -για πρώτη φορά- σε πεντάθυρη έκδοση, με την VW να γίνεται ο τελευταίος σημαντικός ευρωπαϊκός κατασκευαστή που τελικά προσφέρει πίσω πόρτες στην κατηγορία αυτή.

Με το λανσάρισμα του μοντέλου, η Volkswagen έφερε στην γραμμή παραγωγής ένα νέο τρόπο συναρμολόγησης των αυτοκινήτων, που τον ονόμαζε “Baukastensystem”. Με αυτό το σύστημα μπορούσες να παραμετροποιήσεις το αυτοκίνητο ακριβώς όπως το ήθελες, για παράδειγμα “γυμνό” σε εξοπλισμό αλλά με τον δυνατότερο κινητήρα, ή με κλιματισμός και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά χωρίς υδραυλικό τιμόνι. Όλα ήταν δυνατά.

Για να υπογραμμίσει το νέο αυτό σύστημα συναρμολόγησης των αυτοκινήτων, η Volkswagen παρουσίασε το 1995 την έκδοση Harlekin, η οποία αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 20 αυτοκινήτων. Τα τέσσερα χρώματα της έκδοσης υπογράμμιζαν τους τέσσερις πυλώνες στο σύστημα Baukastens: κινητήρας, εξοπλισμός, επιλογές και χρώμα.

Η ιδέα δεν ήταν καινούργια, καθώς στη δεκαετία του ’60 η Volkswagen είχε κατασκευάσει ένα Beetle με πολύχρωμα χρώματα, για να δείξει με τον πιο παραστατικό τρόπο ότι εξαρτήματα από διαφορετικές χρονολογίες του Beetle μπορούν να ταιριάξουν σε ένα μεταγενέστερης ημερομηνίας.

Η απήχηση των πελατών της VW στο Polo Harlekin ήταν αρκετά θερμή, γι’αυτό και η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι η παραγωγή θα περιοριστεί στα 1.000 αυτοκίνητα, άσχετα αν τελικά παρήχθησαν 3.800 αυτοκίνητα της συγκεκριμένης έκδοσης, με τα 2.500 να κυκλοφορούν στην Αγγλία μεταξύ 1996 και 1998.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!