Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Τόσα άτομα επιτρέπονται από σήμερα σε ταξί και ΙΧ. Τι ισχύει για τα ΜΜΜ
[AutoBlog]: Τόσα άτομα επιτρέπονται από σήμερα σε ταξί και ΙΧ. Τι ισχύει για τα ΜΜΜ

[AutoBlog]: Τόσα άτομα επιτρέπονται από σήμερα σε ταξί και ΙΧ. Τι ισχύει για τα ΜΜΜ

Ο επιδημιολογικός χάρτης υγειονομικής ασφάλειας φέρνει αλλαγές στον αριθμό ατόμων που μπορούν να μπουν σε αυτοκίνητα και ταξί. Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Εντάσσει, δηλαδή, τις 74 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων, που ισχύουν για όλους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε επίπεδο έχει διαφορετικά μέτρα, μεταξύ των οποίων ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα σε ένα αυτοκίνητο ή ταξί.

Στην Αττική π.χ, που βρίσκεται στο επίπεδο 3, επιτρέπονται στα αυτοκίνητα έως τέσσερα άτομα, ενώ όσον αφορά τα ταξί, μπορούν να βρίσκονται έως και 2 πελάτες. Στο επίπεδο 2 οι επιβάτες που μπορούν να επιβιβαστούν σε ταξί ανέρχονται σε 3 άτομα.

Για τα επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) μέχρι επτά θέσεων, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών πλέον του οδηγού, έναντι δύο που ίσχυε. Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1 δεν υπάρχει περιορισμός επιβατών σε ταξί, ούτε σε ΙΧ, ενώ στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 θα επιτρέπεται μόνο 1 επιβάτης και στα ΙΧ 3 άτομα.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ και στα τέσσερα επίπεδα του χάρτη. Οι αλλαγές στα Μέσα αφορούν την πληρότητα. Στο επίπεδο 1 η πληρότητα είναι στο 65% και στο επίπεδο 2 αγγίζει το 50%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!