Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Test Drive: Οδηγούμε το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo XC40 στην Χαλκιδική
[AutoBlog]: Test Drive: Οδηγούμε το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo XC40 στην Χαλκιδική

[AutoBlog]: Test Drive: Οδηγούμε το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo XC40 στην Χαλκιδική

H Volvo είναι συνυφασμένη με την ασφάλεια, ωστόσο μέσα στα επόμενα χρόνια και μέχρι το κλείσιμο της δεκαετίας θέλει να κάνει συνώνυμο το όνομα της με την βιωσιμότητα. Τι είναι βιωσιμότητα, ρωτάς; Ένας όρος που ακούς όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια και θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, όντας μια από πιο “οργανικές” τάσεις της βιομηχανίας.

1Βιωσιμότητα

Η ιδέα της βιωσιμότητας πηγάζει από την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης που καθιερώθηκε στην Διάσκεψη Κορυφής της Γης στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τον Ιούνιο του 1992, όπου συναντήθηκαν υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από 172 χώρες των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον και την ανάπτυξη.

Η λέξη βιωσιμότητα περιλαμβάνει έννοιες όπως διατηρώ, υποστηρίζω, διαρκώ. Ωστόσο, δεν υπάρχει ένας μόνο ορισμός για την βιωσιμότητα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για το τι σημαίνει και πως μπορεί να επιτευχθεί. Μερικοί αναφέρουν ότι είναι η ανταπόκριση στις ανάγκες του σήμερα χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ανταποκριθούν στις δικές τους ανάγκες (Έκθεση Brundtland για την Παγκόσμια Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης).

2

Άλλος ένας ορισμός είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, ενώ ζει στο πλαίσιο της φέρουσας ικανότητας των υποστηρικτικών οικοσυστημάτων της Γης. Τέλος, η βιωσιμότητα μπορεί να περιγραφεί ως μια διαδικασία αλλαγής κατά την οποία η αξιοποίηση των πόρων, η κατεύθυνση των επενδύσεων, ο προσανατολισμός των τεχνολογικών εξελίξεων και οι θεσμικές αλλαγές είναι όλα σε αρμονία και ενισχύουν τόσο την υφιστάμενη όσο και την μελλοντική ικανότητα ανταπόκρισης στις ανάγκες και τις προσδοκίες του ανθρώπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!