Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Tesla μεταφέρει την έδρα της στο Τέξας
[AutoBlog]: Η Tesla μεταφέρει την έδρα της στο Τέξας

[AutoBlog]: Η Tesla μεταφέρει την έδρα της στο Τέξας

Ο Elon Musk ανακοίνωσε σήμερα πως μεταφέρει την έδρα της Tesla από το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, στο Όστιν του Τέξας, εκεί όπου κατασκευάζεται το νέο εργοστάσιο της εταιρίας, που θα αναλάβει την παραγωγή των Cybertruck και Model Y.

Ο Musk δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η μεταφορά ης έδρα της Tesla, η οποία ιδρύθηκε το 2003 και αρχικά είχε την έδρα της στο Σαν Κάρλος της Καλιφόρνια. Έπειτα, το 2009, ανακοίνωσε τη μετακόμισή της στο Πάλο Άλτο, το καταπράσινο προάστιο της Silicon Valley που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο του Stanford και αρκετές εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων. Ένα χρόνο μετά εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Όμως, η εταιρεία έχει εξελιχθεί από μια ελλιπή startup στην πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου και το Τέξας, που κατέχει κεντρική θέση ανάμεσα στις δύο ακτές, έχει γίνει το κέντρο βάρους της Tesla στις ΗΠΑ.

Η Tesla είναι άλλη μία εταιρεία της Καλιφόρνιας που μετακομίζει στο Τέξας, μια πολιτεία που έχει χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερο κόστος ζωής και λιγότερους κανονισμούς για τις επιχειρήσεις. Η πολιτεία του Τέξας δεν εισπράττει φόρο εισοδήματος, ενώ η Καλιφόρνια έχει μερικούς από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στις ΗΠΑ.

Άλλες εταιρείες που έχουν πάρει την έδρα τους από τη Καλιφόρνια και την πήγαν στο Τέξας είναι η Oracle Corp που μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία από την Silicon Valley στο Όστιν, η Hewlett Packard Enterprise που μετακόμισε στο Χιούστον και η Charles Schwab που μετακόμισε στην περιοχή του Ντάλας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!