Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Στάνταρ εξοπλισμός το LiDAR και ένας υπερυπολογιστής για το νέο ηλεκτρικό Volvo XC90
[AutoBlog]: Στάνταρ εξοπλισμός το LiDAR και ένας υπερυπολογιστής για το νέο ηλεκτρικό Volvo XC90

[AutoBlog]: Στάνταρ εξοπλισμός το LiDAR και ένας υπερυπολογιστής για το νέο ηλεκτρικό Volvo XC90

Πριν περίπου ένα χρόνο, η Volvo ανακοίνωσε πως θέτει νέα πρότυπα ασφάλειας και τεχνολογίας, καθώς τα επόμενης γενιάς μοντέλα της θα εξοπλίζονται με κορυφαίας τεχνολογίας LiDAR. Αυτά έχουν εξελιχθεί μαζί με την εταιρεία τεχνολογίας Luminar, με την συνεργασία αυτή να προσφέρει την πρώτη πλήρως αυτόνομη τεχνολογία της Volvo για χρήση σε αυτοκινητόδρομους.

Επιπλέον, η σουηδική εταιρία θέλει να επιταχύνει την μετάβαση στην αυτόνομη οδήγηση και γι’αυτό έχει ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη συνεργασία της με την Nvidia , προκειμένου να κάνει χρήση του Nvidia Drive Orin στα επόμενης γενιάς μοντέλα της. Πρόκειται για τεχνολογία “συστήματος σε μικροκύκλωμα” (system-on-a-chip, γνωστά ως SoC), με την οποία θα λειτουργεί ο υπολογιστής αυτόνομης οδήγησης.

Αισθητήρες του ηλεκτρικού XC90 – Ραντάρ

Σήμερα γίνεται γνωστό ότι επερχόμενο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Volvo θα διαθέτει τις κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας στη βιομηχανία ως στάνταρ, συμβάλλοντας στο να σωθούν ακόμα περισσότερες ζωές. Πιο συγκεκριμένα, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου XC90 , η οποία θα αποκαλυφθεί το 2022, θα είναι το κορυφαίο μοντέλο της Volvo και θα διαθέτει ως στάνταρ προηγμένους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας LiDAR που αναπτύχθηκε από τη Luminar και ενός υπολογιστή αυτόνομης οδήγησης, που θα τροφοδοτείται από το σύστημα Nvidia Drive Orin .

Με τη τεχνολογία LiDAR, ανοίγει ο δρόμος για μελλοντικές εξελίξεις στην ενεργητική ασφάλεια και θα είναι διαθέσιμη στα μοντέλα επόμενης γενιάς που θα βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα SPA2 της Volvo.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!