Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Skoda: Νέο κέντρο κατασκευής αυτοκινήτων δοκιμών και πρωτοτύπων
[AutoBlog]: Skoda: Νέο κέντρο κατασκευής αυτοκινήτων δοκιμών και πρωτοτύπων

[AutoBlog]: Skoda: Νέο κέντρο κατασκευής αυτοκινήτων δοκιμών και πρωτοτύπων

Η Skoda άνοιξε ένα νέο κέντρο για την κατασκευή αυτοκινήτων δοκιμών (test cars) και πρωτότυπων (concept cars). Βρίσκεται στις κεντρικές της εγκαταστάσεις, στη Mlada Boleslav της Τσεχίας και για τη κατασκευή του επενδύθηκαν περίπου 20,4 εκατ. ευρώ.

Η νέα μονάδα προσφέρει τη δυνατότητα αυτά τα ειδικά οχήματα να κατασκευάζονται πλήρως κάτω από μία στέγη, με οικονομία χρόνου και πόρων. Η χρήση υπερσύγχρονων τεχνολογιών, όπως σταθμοί ρομπότ και λύσεις εικονικής πραγματικότητας, προσφέρουν τη μέγιστη ευελιξία.

Η Skoda υπολογίζει πως περισσότερα από 300 test cars και concept cars θα κατασκευάζονται στη νέα μονάδα σε ετήσια βάση, με το ισόγειο του κέντρου να φιλοξενεί την αποθήκη ανταλλακτικών συμπεριλαμβανομένης μιας σκεπαστής αυλής για την εκφόρτωση φορτηγών. Τα αμαξώματα των αυτοκινήτων κατασκευάζονται στον πρώτο όροφο, ενώ ο δεύτερος όροφος φιλοξενεί τα τμήματα τελικής συναρμολόγησης και το βαφείο. Συνολικά, ο χώρος κατασκευής των οχημάτων ξεπερνά τα 14.000 τ.μ.

Παρά τις ψηφιακές προσομοιώσεις, οι κλασικές δοκιμές σε πραγματικά αυτοκίνητα δοκιμών παραμένουν απαραίτητες, για την παρακολούθηση όχι μόνο μεμονωμένων εξαρτημάτων αλλά και του οχήματος στο σύνολό του.

Λόγω της ολοένα και πιο περίπλοκης και ισχυρής ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής των σύγχρονων αυτοκινήτων, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις λειτουργικές δοκιμές ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και συστημάτων υποβοήθησης, καθώς και στην επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων υπολογιστικών μονάδων εντός αυτοκινήτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!