Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: SEC: Η Tesla απέτυχε να παρακολουθήσει τα tweets του Elon Musk
[AutoBlog]: SEC: Η Tesla απέτυχε να παρακολουθήσει τα tweets του Elon Musk

[AutoBlog]: SEC: Η Tesla απέτυχε να παρακολουθήσει τα tweets του Elon Musk

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ο Elon Musk παραβίασε πέρυσι δύο φορές με αναρτήσεις του στο Twitter την δικαστική διαταγή που απαιτεί οι αναρτήσεις του να εγκρίνονται πρώτα από τους δικηγόρους της εταιρείας, μεταδίδει η Wall Street Journal επικαλούμενη σχετικά έγγραφα.

Η Tesla και η SEC κατέληξαν σε διακανονισμό το 2018 σε σχέση με την κατηγορία ότι ο Musk γνώριζε ή αδιαφορούσε να μάθει ότι παραπλανούσε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου του 2018, όταν ανέφερε στα 22 εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter ότι μπορεί να αποσύρει την εταιρεία από το χρηματιστήριο, στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή, και είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ο Musk πλήρωσε 20 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο του διακανονισμού, ενώ πλήρωσε και τα 20 εκατ. δολάρια του προστίμου που επιβλήθηκε στην Tesla και συμφώνησε τα tweets να ελέγχονται από τους δικηγόρους της εταιρείας.

Ωστόσο, σε ξεχωριστές επικοινωνίες της SEC με την Tesla το 2019 και το 2020, η Επιτροπή αναφέρει ότι οι αναρτήσεις του Musk για τον όγκο παραγωγής των φωτοβολταϊκών για τις στέγες και για την τιμή της μετοχής της Tesla, δεν υποβλήθηκαν στην απαιτούμενη προέγκριση από τους δικηγόρους της Tesla.

Στις επιστολές της η SEC ενημερώνει την Tesla ότι:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!