Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Πωλείται ένα Renault R5 Turbo II “Maxi look” για €150.000
[AutoBlog]: Πωλείται ένα Renault R5 Turbo II “Maxi look” για €150.000

[AutoBlog]: Πωλείται ένα Renault R5 Turbo II “Maxi look” για €150.000

Το άκρως ερωτεύσιμο Renault 5 Turbo II είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα hot hatches των ’80s , καθώς η “βιαιότητα” της εμφάνισης του γαλλικού pocket-rocket είναι τέτοια που το κάνει ακαταμάχητο. Η γαλλική εταιρία το έβγαλε στην παραγωγή επειδή “έπρεπε”, ώστε να λάβει μέρος σε αγώνες, γι’αυτο και θεωρείται ένα από τα ομορφότερα homologation special της χρυσής δεκαετίας των ’80s.

Ήταν Ιανουάριος του 1980 όταν η Renault παρουσίασε το R5 Turbo και στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στην παραγωγή, κατασκευάστηκαν 1.820 αυτοκίνητα. Διέθετε ένα bespoke εσωτερικό που δεν υπήρχε σε κανένα άλλο μοντέλο της εταιρίας, ενώ αρκετά μέρη του αμαξώματος ήταν κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Η διάταξη του κινητήρα στο κέντρο και πίσω, μαζί με την κίνηση στους πίσω τροχούς (RMR) και το εντυπωσιακά φαρδύ bodykit το καθιστούσαν αρχικά άκρως ποθητό αλλά και αρκετά δύστροπο. Γι’αυτό και αγαπήθηκε, ενώ θεωρείται και ένα από τα πρώτα αυθεντικά hothatches.

Το κόστος της παραγωγής του R5 Turbo ήταν αρκετά μεγάλο, γι’αυτό και το R5 Turbo ΙΙ οι λογιστές της Renault επενέβησαν για να μειωθεί η “χασούρα”. Έτσι, χρησιμοποιούσε το ταμπλό και πολλά μέρη από το stock 5, ενώ δε διέθετε ζάντες ελαφριού κράματος και μέρη του αμαξώματος από αλουμίνιο. Εντούτοις, οι επιδόσεις μόνο κακές δεν ήταν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!