Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Πλήρη ηλεκτρική γκάμα φορτηγών από την Volvo Trucks στην Ευρώπη το 2021
[AutoBlog]: Πλήρη ηλεκτρική γκάμα φορτηγών από την Volvo Trucks στην Ευρώπη το 2021

[AutoBlog]: Πλήρη ηλεκτρική γκάμα φορτηγών από την Volvo Trucks στην Ευρώπη το 2021

Από το 2021 οι μεταφορείς στην Ευρώπη θα μπορούν να παραγγέλνουν εξ’ολοκλήρου ηλεκτρικές εκδόσεις των βαρέων φορτηγών της Volvo, μιας και η Volvo Trucks θα προσφέρει στη Γηραιά Ήπειρο μια πλήρη γκάμα βαρέων φορτηγών με ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης.

Η Volvo Trucks αναφέρει πως η μαζική μετάβαση της προς την ηλεκτροδότηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα εμπρός, στο δρόμο προς μεταφορές χωρίς ορυκτά καύσιμα και αυτή την περίοδο εκτελεί δοκιμές των ηλεκτρικών βαρέων φορτηγών Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην Ευρώπη για εθνικές μεταφορές και σε αστικά εργοτάξια.

Αυτά τα φορτηγά θα έχουν μικτό συνολικό βάρος έως 44 τόνους και ανάλογα με τη διαμόρφωση της μπαταρίας, η αυτονομία τους μπορεί να φτάσει και τα 300 χλμ.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και η μαζική παραγωγή τους θα ξεκινήσει το 2022. Αυτό σημαίνει ότι από το 2021 και μετά, η Volvo Trucks θα διαθέτει στην αγορά μια πλήρη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών φορτηγών στην Ευρώπη για δραστηριότητες διανομών, συλλογής απορριμμάτων, εθνικές μεταφορές και σε αστικά εργοτάξια.

λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Η Volvo Trucks ξεκίνησε τη παραγωγή των Volvo FL Electric και Volvo FE Electric το 2019. Πρόκειται για ηλεκτρικά φορτηγά που προορίζονται για αστικές διανομές και συλλογή απορριμμάτων, κυρίως στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!