Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Περισσότερα από 170 αυτοκίνητα κατασχέθηκαν λόγω έρευνας για ξέπλυμα χρήματος
[AutoBlog]: Περισσότερα από 170 αυτοκίνητα κατασχέθηκαν λόγω έρευνας για ξέπλυμα χρήματος

[AutoBlog]: Περισσότερα από 170 αυτοκίνητα κατασχέθηκαν λόγω έρευνας για ξέπλυμα χρήματος

Στο πλαίσιο της επιχείρησης Bagana, που ερευνά απάτες και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, το Ιρλανδικό Γραφείο Ποινικών Περιουσιακών Στοιχείων έχει προχωρήσει στη κατάσχεση περισσότερών από 170 αυτοκινήτων, συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 2 εκατ. ευρώ.

Η επιχείρηση Bagana διεξάγεται σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικού Εγκλήματος της Αστυνομίας του West Midlands του Ηνωμένου Βασιλείου, με τις αρχές να δηλώνουν πως η έρευνα επικεντρώνεται σε μια διεθνής ομάδα οργανωμένου εγκλήματος που είναι ύποπτη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της εταιρίας πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Co. Tipperary στην Ιρλανδία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εκτός από τα αυτοκίνητα, οι αρχές κατάσχεσαν επίσης 21.000 ευρώ σε μετρητά και δέσμευσαν περισσότερα από 200.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρίας. Σύμφωνα με τις αρχές, η ομάδα έκλεβε χρήματα μέσω των μεθόδων πλαστοπροσωπίας CEO και ανακατεύθυνσης των τιμολογίων και στη συνέχεια αγόραζε αυτοκίνητα προκειμένου να ξεπλύνει τα χρήματα από τις παράνομες δραστηριότητες της. Τα αυτοκίνητα αγοραζόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταφέρονταν στην Ιρλανδία όπου πωλούνταν μέσω της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Co. Tipperary που ενεργούσε ως “βιτρίνα”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!