Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Πατέντα της Tesla για χρήση ακτινών λέιζερ, αντί για υαλοκαθαριστήρων
[AutoBlog]: Πατέντα της Tesla για χρήση ακτινών λέιζερ, αντί για υαλοκαθαριστήρων

[AutoBlog]: Πατέντα της Tesla για χρήση ακτινών λέιζερ, αντί για υαλοκαθαριστήρων

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Tesla κατοχύρωσε στο γραφείο ευρεσιτεχνιών και εμπορικών σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χρήσης ακτίνων λέιζερ για τον καθαρισμό του ανεμοθώρακα (παρμπρίζ), με σκοπό να αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς υαλοκαθαριστήρες, που μετρούν σχεδόν 120 χρόνια “ζωής”.

Η αίτηση για την κατοχύρωση της πρωτότυπης πατέντας της Tesla έγινε πριν από περίπου δύο χρόνια, με την συγκεκριμένη τεχνολογία να εκπέμπει ακτίνες λέιζερ κοντά στη γυάλινη περιοχή των τζαμιών του αυτοκινήτου, ενώ ένα κύκλωμα ανίχνευσης ελέγχει και εντοπίζει στοιχεία που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή αυτή.

Στη συνέχεια, το σύστημα αφαιρεί τα συσσωρευμένα αυτά στοιχεία χρησιμοποιώντας μια δέσμη λέιζερ, που θα περνάει από το παρμπρίζ. Σύμφωνα με το USPTO, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον καθαρισμό του παρμπρίζ με χρήση ακτινών λέιζερ περιγράφεται επίσημα ως “παλμικός καθαρισμός λέιζερ των ακαθαρσιών που έχουν συσσωρευτεί σε γυάλινα αντικείμενα σε οχήματα και φωτοβολταϊκά συγκροτήματα”.

Ένα μοντέλο της Tesla που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να δούμε αυτήν την τεχνολογία είναι η έκδοση παραγωγής του Cybertruck, καθώς το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019 δεν είχε καθόλου υαλοκαθαριστήρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!