Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Παραδόθηκε το πρώτο Hennessey Venom F5 των 1.840 ίππων στον ιδιοκτήτη του
[AutoBlog]: Παραδόθηκε το πρώτο Hennessey Venom F5 των 1.840 ίππων στον ιδιοκτήτη του

[AutoBlog]: Παραδόθηκε το πρώτο Hennessey Venom F5 των 1.840 ίππων στον ιδιοκτήτη του

Πριν έντεκα μήνες, η Hennessey παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Venom F5 , και χθες η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι παρέδωσε το πρώτο αυτοκίνητο στον ιδιοκτήτη του. Αυτός πλήρωσε τουλάχιστον 2,1 εκατ. δολάρια, που είναι η βασική τιμή του αυτοκινήτου, το οποίο είναι βαμμένο σε χρυσό/κίτρινο (Mojave Gold) χρώμα, και -όπως βλέπεις- προστέθηκε σε μια πολύ ιδιαίτερη συλλογή.

Συνολικά, θα βγουν στην παραγωγή μόλις 24 Venom F5, τα οποία έχουν όλα πουληθεί , με τους αγοραστές -εκτός από το να έχουν βαθιές τσέπες- να πρέπει επίσης να είναι θαρραλέοι, αφού το αμερικάνικο hypercar δεν εφοδιάζεται με αερόσακους. Αυτό επηρεάζει τη νομική του κατάσταση, καθώς μπορεί να καταχωρηθεί στις ΗΠΑ μόνο με τον τίτλο “έκθεσης και προβολής”. Κατά συνέπεια, οι ιδιοκτήτες του δεν θα μπορούν να το οδηγούν για περισσότερα από 2.500 μίλια (4.023 χιλιόμετρα) ετησίως.

Η Hennessey έχει υποσχεθεί ότι το Venom F5 θα σπάσει το φράγμα των 300 μιλίων/ώρα (483 χλμ/ώρα), για να φτάνει σε έναν άλλο μαγικό αριθμό, πιάνοντας τα 500 χλμ/ώρα. Τον περασμένο Απρίλιο , ένα πρωτότυπο του αυτοκινήτου κατάφερε να πιάσει “μόνο” 200 μίλια/ώρα (322 χλμ/ώρα), αλλά η ισχύς του κινητήρα περιορίστηκε στα μόλις 900 άλογα (μόλις 50% της πραγματικής απόδοσης του).

Η αμερικάνικη εταιρία θέλει να υπερβεί την τελική ταχύτητα των Bugatti Chiron Super Sport 300+ και Koenigsegg Agera RS, αλλά πριν συμβεί αυτό, αποκάλυψε ένα νέο χρώμα για το Venom F5.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!