Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Όλες οι λεπτομέρειες του Cadillac Lyriq
[AutoBlog]: Όλες οι λεπτομέρειες του Cadillac Lyriq

[AutoBlog]: Όλες οι λεπτομέρειες του Cadillac Lyriq

Η Cadillac παρουσίασε προ ημερών το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το Lyriq που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2022, με αρχική τιμή κάτω από 60.000 δολάρια. Σύμφωνα με την Cadillac το μοντέλο παραγωγής θα είναι παρόμοιο κατά 80-85% με αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες και θα βασίζεται στη νέα αρθρωτή BEV3 πλατφόρμα της GM , η οποία είναι αρκετά ευέλικτη, μιας και πάνω σε αυτή θα κατασκευαστούν συμπαγή crossovers, SUVs, coupes, pickups, σεντάν, crossovers coupes, επαγγελματικά οχήματα, αλλά και τα Cruise Origin και Cruise Cargo Pod .

Στα ακόλουθα video η Cadillac μας παρουσιάζει και μας αναλύει κάθε λεπτομέρεια του Lyriq που θα φέρει τις νέες Ultium μπαταρίες που στην έκδοση των 100 kWh θα χαρίζουν αυτονομία μεγαλύτερη των 480 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Το μοντέλο θα προσφέρεται τόσο ως πισωκίνητο όσο και ως τετρακίνητο με τις μπαταρίες να υποστηρίζουν ταχυφόρτιση έως 150 kW.

Οι Ultium μπαταρίες, σύμφωνα με την GM, είναι μοναδικές στη βιομηχανία, επειδή οι μεγάλες σε σχήμα κυψέλες μπορούν να στοιβάζονται κάθετα ή οριζόντια μέσα στο πακέτο μπαταριών. Αυτό επιτρέπει στους μηχανικούς να βελτιστοποιούν την αποθήκευση και τη διάταξη ενέργειας της μπαταρίας για κάθε σχεδιασμό οχήματος ξεχωριστά.

Αυτός ο σπονδυλωτός σχεδιασμός επιτρέπει στην GM να δημιουργεί μπαταρίες με χωρητικότητες που κυμαίνονται από 50 έως 200 kWh, που θα προσφέρουν αυτονομία ανά φόρτιση μεγαλύτερη από 644 χιλιόμετρα.

Οι Ultium μπαταρίες διαθέτουν τη νέα NCMA χημική σύσταση που μειώνει την ποσότητα του κοβαλτίου που απαιτείται κατά περίπου 70%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!