Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Το Nio ET7 έχει εκπληκτικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας
[AutoBlog]: Το Nio ET7 έχει εκπληκτικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας

[AutoBlog]: Το Nio ET7 έχει εκπληκτικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας

Τον περασμένο Μάιο, η Nio έκανε γνωστό ότι εισέρχεται επίσημα στην αγορά της Ευρώπης , με την πρώτη χώρα που θα γίνουν διαθέσιμα τα αυτοκίνητα της θα είναι η Νορβηγία, καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 θα λανσαριστεί στην σκανδιναβική χώρα το ηλεκτρικό SUV της κινέζικης εταιρίας, το ES8 .

Παράλληλα, η Nio ετοιμάζεται για την έναρξη της εμπορικής πορεία του ET7 στην Ασία, και γι’αυτό έδωσε στη δημοσιότητα μερικά επιπλέον στοιχεία για το ηλεκτρικό sedan μοντέλο της. Πιο συγκεκριμένα, η Nio ανακοίνωσε ότι η επερχόμενη ναυαρχίδα της θα έχει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,208, το οποίο είναι το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα για μοντέλα παραγωγής παγκοσμίως.

1

Καλύτερο αποτέλεσμα έχει σημειώσει μόνο η Mercedes-Benz EQS 450+, με Cd 0.200, με το νέο Tesla Model S να έχει ίδιο συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0.208, με την Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC βρίσκεται λίγο πιο πίσω, με Cd στο 0.209, ενώ το Lucid Air βρίσκεται στο 0,21.

Η Nio ανέμενε αρχικά μια τιμή Cd 0,23, αλλά με περισσότερες από 800 προσομοίωσης μέσω υπολογιστικής ρευστοδυναμική (Computational Fluid Dynamics, CFD) και 120 ώρες δοκιμών στην αεροδυναμική σήραγγα, ήταν σε θέση να βελτιώσουν στο επίπεδο της αντίστασης του αέρα στο ET7 με την ανακοίνωση της εταιρίας να αναφέρει:

2

Το ET7 είναι το πρώτο σεντάν μοντέλο της κινέζικης εταιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται στην αγορά της Κίνας το πρώτο τρίμηνο του 2022 με τιμή από 448.000 γουάν (56.590 ευρώ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!