Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Νέο σκάνδαλο με παράνομο λογισμικό για την VW;
[AutoBlog]: Νέο σκάνδαλο με παράνομο λογισμικό για την VW;

[AutoBlog]: Νέο σκάνδαλο με παράνομο λογισμικό για την VW;

Νέο σκάνδαλο για το VW Group, αφού σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αθανάσιο Ράντο, ο γερμανικός όμιλος χρησιμοποιεί στα μοντέλα της ένα ακόμη παράνομο λογισμικό που χειραγωγεί τις εκπομπές ρύπων που παράγουν τα αυτοκίνητα της, με την δικαιολογία πως το λογισμικό προστατεύει τους κινητήρες των μοντέλων της.

1

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα από καταναλωτές στην Αυστρία και επικεντρώνεται στο λογισμικό που χρησιμοποιεί η Volkswagen για τον έλεγχο της βαλβίδας που ανακυκλώνει τα καυσαέρια από την έξοδο του κινητήρα. Ουσιαστικά πρόκειται για το λογισμικό που προστατεύει τον κινητήρα κατά την “κρύα και ζεστή εκκίνηση” μέσω της βαλβίδας επανακυκλοφορίας των καυσαερίων.

Υπό ορισμένες συνθήκες, όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι εκτός του εύρους των 15-33 βαθμούς Κελσίου και σε υψόμετρα άνω των 1.000 μέτρων, η βαλβίδα απενεργοποιείται από το λογισμικό, αφήνοντας έτσι περισσότερες εκπομπές οξειδίων του (NOx) κατά τη διαδικασία καύσης, με τις εκπομπές NOx να ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια.

2

Θεωρητικά, το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τη γήρανση ή το φράξιμο του κινητήρα, αλλά ο Αθανάσιος Ράντος λέει ότι είναι παράνομο λογισμικό που λειτουργεί με πολύ παρόμοιο τρόπο με το παράνομο λογισμικό του Dieselgate, το οποίο χειραγωγούσε τις εκπομπές ρύπων όταν τα αυτοκίνητα υποβάλλονταν σε μέτρηση των καυσαερίων τους στο δυναμόμετρο, έτσι ώστε στα τεστ τα αυτοκίνητα να παράγουν λιγότερες εκπομπές ρύπων σε σχέση με την οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!