Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Μια κρυφή ματιά στα “σωθικά” του Porsche Mission R concept
[AutoBlog]: Μια κρυφή ματιά στα “σωθικά” του Porsche Mission R concept

[AutoBlog]: Μια κρυφή ματιά στα “σωθικά” του Porsche Mission R concept

Πριν ένα μήνα, η Porsche παρουσίασε το Mission R concept , το οποίο πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο του μέλλοντος, κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά, και ενδεχομένως θα αποτελέσει βάση για τις επόμενες Porsche Boxster και Cayman , που θα είναι ηλεκτρικές και τετρακίνητες.

Παρότι, όμως, πρωτότυπο, η γερμανική εταιρία αναφέρει ότι το Mission R είναι ένα πλήρως λειτουργικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, που δοκιμάστηκε στην πίστα δοκιμών της πριν ακόμα ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση του αμαξώματος του. Ο Michael Behr, υπεύθυνος για την εξέλιξη του μοντέλου σε τεχνολογικό επίπεδο, δήλωσε σχετικά:

Η Porsche τονίζει ότι έδωσε την ίδια προσοχή στις λεπτομέρειες, όπως κάνει και με ένα αυτοκίνητο παραγωγής, όταν πραγματοποίησε τη διαδικασία σχεδιασμού μέσω CAD, ενώ δοκιμάστηκαν νέες τεχνικές για να καταστούν οι ηλεκτροκινητήρες ικανοί να αγωνίζονται σε μεγάλες αποστάσεις.

Με το σύστημα άμεσης ψύξης του στάτορα (το σταθερό στοιχείο του ηλεκτροκινητήρα, στο οποίο περιστρέφεται ο ρότορας), οι ηλεκτροκινητήρες του Mission R μπορούν να παρέχουν εξαιρετικά υψηλή και συνεχή ροή ισχύος στην πίστα. Οι κινητήρες και οι μπαταρίες ψύχονται με ένα μόνο κύκλωμα ψύξης λαδιού, κάτι που βασίζεται σε μια καινοτομία της αγωνιστικής 919 Hybrid.

Για να διατηρηθεί το βάρος χαμηλά, με στόχο τα 1.500 κιλά, η ομάδα των μηχανικών χρησιμοποίησε επίσης μέρη τρισδιάστατης εκτύπωσης. Το περίβλημα του κιβωτίου, για παράδειγμα, ζυγίζει 30% λιγότερο από ένα αντίστοιχο χυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!