Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Μετανάστες και πρόσφυγες έκαναν “σπίτι” τους την εγκαταλελειμμένη πίστα της F1 στη Βαλένθια
[AutoBlog]: Μετανάστες και πρόσφυγες έκαναν “σπίτι” τους την εγκαταλελειμμένη πίστα της F1 στη Βαλένθια

[AutoBlog]: Μετανάστες και πρόσφυγες έκαναν “σπίτι” τους την εγκαταλελειμμένη πίστα της F1 στη Βαλένθια

Η πίστα στους δημόσιους δρόμους του λιμανιού της Βαλένθια φιλοξένησε την Formula 1 για πέντε συνεχόμενα χρόνια, από το 2008 έως το 2012, διεξάγοντας το Ευρωπαϊκό GP. Αυτό που μας έχει μείνει στο μυαλό από την ισπανική πίστα είναι η αρκετά αδιάφορη χάραξη της, που δεν προσέφερε ποτέ θεαματικούς αγώνες, αλλά και η παρουσίαση του μονοθέσιου της McLaren (MMP4/22) και των οδηγών της (Fernando Alonso και Lewis Hamilton), στις 15 Ιανουαρίου του 2007, με άκρως φαντασμαγορική και χολιγουντιανή παραγωγή.

Μετά την διεξαγωγή του τελευταίου αγώνα για την Formula 1, οι εγκαταστάσεις της πίστας εγκαταλείφθηκαν, όπως ακριβώς έγιναν με τις αντίστοιχες των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ελληνικό. Σήμερα, η “πίστα” φιλοξενεί τώρα μια εντελώς διαφορετική ομάδα ανθρώπων, όπως μετανάστες, πρόσφυγες και άστεγους.

Οι φωτογραφίες είναι ειλικρινά εκπληκτικές, με τους μετανάστες να έχουν χρησιμοποιήσει ότι έχει απομείνει από την πίστα, όπως προστατευτικές μπάρες, περιφράξεις, τσιμεντένια μέρη, για να φτιάξουν αυτοσχέδιους χώρους διαβίωσης από τα απομεινάρια του άλλοτε υψηλού lifestyle της F1. Το τοπικό συμβούλιο εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 50 άστεγοι που ζουν στις εγκαταστάσεις της πρώην πίστα της F1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!