Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Μετά τα τσιπ, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη σε καουτσούκ
[AutoBlog]: Μετά τα τσιπ, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη σε καουτσούκ

[AutoBlog]: Μετά τα τσιπ, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη σε καουτσούκ

Με την έλλειψη σε τσιπ να προκαλεί κλυδωνισμούς στη παραγωγή αυτοκινήτων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και τις έλλειψες που σχετίζονται με το καουτσούκ .

Εξαιτίας της πανδημίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση σε λαστιχένια γάντια και ταινίες συσκευασίας, κάτι που επηρεάζει σημαντικά την επάρκεια της αγοράς σε καουτσούκ, με τον συγκεκριμένο κλάδο να έχει πληγεί και από τις ξηρασίες, τις πλημμύρες και την ασθένεια των καουτσοκόδεντρων σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, οι οποίες είναι κορυφαίοι παραγωγοί φυσικού καουτσούκ παγκοσμίως.

1

Η κατάσταση στην αγορά του καουτσούκ επιδεινώθηκε επιπλέον όταν πέρυσι η Κίνα προχώρησε σε μια σημαντική αγορά ποσότητας καουτσούκ για να ενισχύει το εθνικό της απόθεμα, με τις ΗΠΑ να μην καταφέρνουν να προχωρήσουν σε αντίστοιχη αγορά. Τον περασμένο Φεβρουάριο οι τιμές του φυσικού καουτσούκ έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο τετραετίας, φτάνοντας 2 δολάρια ανά κιλό, με τον Robert Meyer, πρώην CEO της εταιρείας καουτσούκ Halycon Agri Corp, να πιστεύει ότι οι τιμές θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 5 δολάρια ανά κιλό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Σχολιάζοντας την κατάσταση, η Ford και η Stellantis επιβεβαίωσαν ότι παρακολουθούν την έλλειψη αλλά δεν έχουν ακόμη νιώσει τον αντίκτυπό της. Ομοίως, η General Motors λέει ότι δεν ανησυχεί για την προμήθεια καουτσούκ σε αυτό το στάδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!