Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Mercedes έχασε δικαστική διαμάχη και από τη Sharp, με την απαγόρευση πωλήσεων να είναι ευκολότερη
[AutoBlog]: Η Mercedes έχασε δικαστική διαμάχη και από τη Sharp, με την απαγόρευση πωλήσεων να είναι ευκολότερη

[AutoBlog]: Η Mercedes έχασε δικαστική διαμάχη και από τη Sharp, με την απαγόρευση πωλήσεων να είναι ευκολότερη

Μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων η Daimler έχει δεχτεί δύο σοβαρές ήττες σχετικά με τη χρήση της κινητής τεχνολογίας στα μοντέλα της. Όπως θυμάσαι, στα μέσα του προηγούμενου μήνα η Mercedes έχασε δικαστική διαμάχη από τη Nokia , και τώρα σειρά πήρε η Sharp για παρόμοιο λόγο.

Πιο συγκεκριμένα, δικαστήριο του Μονάχου έδωσε το δικαίωμα στην ιαπωνική εταιρία τεχνολογίας να απαγορεύσει στην Daimler την πώληση οχημάτων, καθώς αποδείχθηκε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποίησε τεχνολογία της Sharp χωρίς την άδεια της.

Στην περίπτωση της Nokia, το δικαστήριο είχε κάνει γνωστό ότι η Nokia θα έπρεπε να εκδώσει ομόλογο ύψους 7 δισ. ευρώ ως εγγύηση, για την κάλυψη τυχόν ζημιών σε περίπτωση ανατροπής της απαγόρευσης πωλήσεων.

To αντίστοιχο ποσό για την Sharp είναι μόλις 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθιστώντας την απόφαση της απαγόρευσης πολύ πιο εύκολη στην εκτέλεση, πράγμα που σημαίνει ότι η Daimler ίσως βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Ωστόσο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει την δυνατότητα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!