Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Το μέλλον των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
[AutoBlog]: Το μέλλον των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

[AutoBlog]: Το μέλλον των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ο κόσμος της αυτοκίνησης στρέφεται όλο και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση και αυτό απαιτεί ένα διευρυμένο δίκτυο υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης θα επιταχύνει τη δημιουργία δικτύων φόρτισης σε αυτοκινητόδρομους και σε αστικές και αγροτικές περιοχές και θα αναδείξουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας EV ως κυρίαρχη στρατηγική, ώστε να προσθέσουν αξία σε πελάτες, στη βιομηχανία και την κοινωνία.

1Η φόρτιση EV θα μοιάζει με την εμπειρία ανεφοδιασμού

Τα επόμενα χρόνια, η τάση φόρτισης των επιβατικών αυτοκινήτων θα αναβαθμιστεί από 500V σε 800V, η ισχύς φόρτισης ενός φορτιστή θα αυξηθεί από 60 kW σε 350 kW και ο χρόνος φόρτισης θα μειωθεί από περίπου 1 ώρα σε 10 – 15 λεπτά, αντίστοιχης του χρόνου τροφοδοσίας καυσίμου.

2Μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εγκαταστάσεων φόρτισης

Οι υποδομές φόρτισης θα πρέπει να παρουσιάζουν υψηλή διαθεσιμότητα, αξιοπιστία και ποιότητα και να είναι παράλληλα σε θέση να προσαρμοστούν σε πολύπλοκα και σκληρά περιβάλλοντα λειτουργίας, όπως την υψηλή θερμοκρασία και υγρασία, τον αλμυρό αέρα και τη σκόνη.

3Εξοικονόμηση ενέργειας και πιο «πράσινο» περιβάλλον

Μέχρι το 2025, θα υπάρχουν παγκοσμίως 40 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα με ετήσια δυνατότητα φόρτισης άνω των 330 δισεκατομμυρίων kWh. Εάν η απόδοση βελτιωθεί κατά 3%, θα εξοικονομηθούν 11 δισεκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας και θα μειωθούν 8 εκατομμύρια τόνοι εκπομπών άνθρακα. Μέσω μετασχηματιστών νέας τεχνολογίας, νέων τοπολογιών, νέων εξαρτημάτων και νέων αλγορίθμων, ο σχεδιασμός των σταθμών φόρτισης θα περιλαμβάνει νέες πηγές ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά (PV) καθώς και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, ενισχύοντας σταθερά τη δημιουργία ενός «πράσινου» και αποτελεσματικού δικτύου φόρτισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!