Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Lockdown Αττικής: Τι ισχύει για μετακινήσεις, αριθμό επιβατών και μάσκες σε ΙΧ, ταξί και ΜΜΜ
[AutoBlog]: Lockdown Αττικής: Τι ισχύει για μετακινήσεις, αριθμό επιβατών και μάσκες σε ΙΧ, ταξί και ΜΜΜ

[AutoBlog]: Lockdown Αττικής: Τι ισχύει για μετακινήσεις, αριθμό επιβατών και μάσκες σε ΙΧ, ταξί και ΜΜΜ

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και έως την 28η Φεβρουαρίου η Αττική μπαίνει σε lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και αλλάζουν πλέον και οι μετακινήσεις με ΙΧ, ταξί και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

1Έτσι από αύριο θα ισχύει:

Απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00 τις καθημερινέςΑπαγόρευση κυκλοφορίας 18:00-05:00 τα Σαββατοκύριακα.Μετακινήσεις με SMS για 6 λόγους.

2Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται σε ΙΧ, ταξί και ΜΜΜ

65% πληρότητα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Στα ΙΧ και τα ταξί θα επιτρέπεται να επιβαίνουν ο οδηγός και δύο επιβάτες (εξαιρουμένων ανηλίκων τέκνων και ατόμων που χρήζουν βοήθειας).50% πληρότητα σε πλοία (55% εφόσον διαθέτουν καμπίνες).

3Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε ΙΧ, ταξί και ΜΜΜ

Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτης/πελάτες.Στο ΙΧ ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα υποχρεωτικά μάσκα.Οι εξαιρέσεις είναι όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο όχημα και όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού (σύζυγοι, γονείς με παιδιά).Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.Η μάσκα θα πρέπει να φοριέται σωστά και όχι απλώς να τοποθετείται στο πρόσωπο. Θα πρέπει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη, αλλιώς επιβάλλεται πρόστιμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!