Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: H Lanzante ετοιμάζει την LM 25, για να γιορτάσει τη νίκη στο Le Mans του 1995
[AutoBlog]: H Lanzante ετοιμάζει την LM 25, για να γιορτάσει τη νίκη στο Le Mans του 1995

[AutoBlog]: H Lanzante ετοιμάζει την LM 25, για να γιορτάσει τη νίκη στο Le Mans του 1995

Η Lanzante δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, παρόλα αυτά καλό είναι να υπενθυμίζουμε ποια είναι. Η μικρή βρετανική εταιρία ειδικεύεται στη συντήρηση και την ανακατασκευή κλασικών αυτοκινήτων, ενώ συμμετέχει επίσης σε αγώνες αυτοκινήτων τόσο με σύγχρονα αυτοκίνητα, όσο και με ιστορικά, κάτω από τον τίτλο Lanzante Motorsport. Ιδρύθηκε από τον Paul Lanzante στη δεκαετία του 1970 και σήμερα η εταιρία διευθύνεται από τον γιο του, Dean Lanzante. Διαθέτει εργοστάσιο στην πόλη Petersfield στο Hampshire της Αγγλίας, και είναι υπεύθυνη για την P1 LM , την P1 GT Longtail , και P1 GTR-18 , καθώς επίσης και για τη μετατροπή σε street-legal των P1 GTR .

Στις 18 Ιουνίου του 1995, η Lanzante Motorsport κέρδισε το 24ωρο αγώνα του Le Mans με μια McLaren F1 GTR για λογαριασμό της McLaren Automotive, με την ομάδα Kokusai Kaihatsu Racing. Η ιστορία πίσω από εκείνο το αγωνιστικό -με αριθμό πλαισίου #043- είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς όλα ξεκίνησαν μόλις δύο μήνες πριν την πρώτη συμμετοχή της F1 στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Η McLaren δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την Ιαπωνία και τον Motokazu Sayama, o οποίος ήταν ιδιοκτήτης της κλινικής Ueno στην Ιαπωνία και ένθερμος λάτρης της βρετανικής εταιρίας. Ο Sayama ήθελε να τοποθετήσει τα λογότυπα της κλινικής του σε ένα από τα έξι αγωνιστικά που θα έτρεχαν στο Le Mans το 1995, αλλά η απάντηση που πήρε από την McLaren ήταν αρνητική, καθώς όλα ήταν πουλημένα. Ο Sayama, όμως, δεν δεχόταν το “όχι” ως απάντηση, γι’αυτό και ζήτησε από την εταιρία να προετοιμάσει αγωνιστικά μια άλλη F1 GTR, ώστε να τρέξει στον αγώνα. Όλα αυτά, λιγότερο από δύο μήνες πριν την έναρξη του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!