Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Lada ξεκινά τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων και στο Ουζμπεκιστάν
[AutoBlog]: Η Lada ξεκινά τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων και στο Ουζμπεκιστάν

[AutoBlog]: Η Lada ξεκινά τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων και στο Ουζμπεκιστάν

Η Lada βρίσκεται σε μια διαδικασία διεθνοποίησης, με την συναρμολόγηση οχημάτων εκτός Ρωσίας να είναι απαραίτητο βήμα για την συνέχιση της επεκτατικής της στρατηγικής. Πρόσφατα, η AvtoVAZ -μητρική της Lada- ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής αυτοκινήτων της εταιρίας στο Ουζμπεκιστάν.

Για να γίνει αυτό, σχηματίστηκε μια συμμαχία με την Roodell, με τα πρώτα μοντέλα έχουν ήδη βγει από τη γραμμή συναρμολόγησης και να έχουν αποσταλεί στο δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας της χώρας. Το εργοστάσιο συναρμολόγησης βρίσκεται στην ελεύθερη οικονομική ζώνη Jizzakh και εκεί συναρμολογούνται μοντέλα της Lada που είναι δημοφιλή στο Ουζμπεκιστάν, καθώς και σε άλλες γειτονικές χώρες της περιοχής.

Το εν λόγω εργοστάσιο έρχεται μετά από το αντίστοιχο στο Καζακστάν, καθώς στόχος της AvtoVAZ είναι να επεκτείνει τις δραστηριότητες της μακριά από τη Ρωσία. Το Ουζμπεκιστάν έχει πληθυσμό 33,6 εκατ. κατοίκους και είναι μια από τις κύριες εξαγωγικές αγορές για την AvtoVAZ, καθώς το 2020, οι πωλήσεις της Lada στη χώρα ξεπέρασαν τα 5.000 αυτοκίνητα, μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της Roodell, που αποτελείται από 18 καταστήματα.

Η Lada συναρμολογεί στο Ουζμπεκιστάν το Vesta , το Xray Cross και το Largus .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!