Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Το κόστος της έλλειψης σε τσιπ θα μπορούσε να αγγίξει τα 210 δισ. δολάρια, μόνο φέτος
[AutoBlog]: Το κόστος της έλλειψης σε τσιπ θα μπορούσε να αγγίξει τα 210 δισ. δολάρια, μόνο φέτος

[AutoBlog]: Το κόστος της έλλειψης σε τσιπ θα μπορούσε να αγγίξει τα 210 δισ. δολάρια, μόνο φέτος

H παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς συνεχίζει να επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις προβλέψεις για εξομάλυνση να είναι δυσοίωνες, καθώς πολλοί αναλυτές λένε ότι δεν η παραγωγή αυτοκινήτων θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς προς τα τέλη του 2022.

Πρόσφατη μελέτη της συμβουλευτικής εταιρίας AlixPartners, αναφέρει ότι η έλλειψη σε ολοκληρωμένα κυκλώματα μπορεί να κοστίσει στον κλάδο περίπου 210 δισ. δολάρια και μειωμένη παραγωγή κατά 7,7 εκατ. αυτοκίνητα, μόνο το 2021. Τα νούμερα αυτά είναι σχεδόν διπλάσια από την αντίστοιχη εκτίμηση της ίδιας εταιρίας σε προηγούμενη μελέτη της, τον περασμένο Μάιο , όταν τότε έλεγε ότι το κόστος της έλλειψης σε ημιαγωγούς θα είναι 110 δισ. δολάρια, με την παγκόσμια παραγωγή να μειώνεται κατά 3,9 εκατ. αυτοκίνητα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών εξαρτάται στην προμήθεια των ημιαγωγών από Ασιατικές χώρες, όπως η Ταϊβάν και η Μαλαισία, όπου οι επιπτώσεις και τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19 είναι ακόμα σε ισχύ, και έχουν περιορίσει την παραγωγή των εργοστασίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος για την αυτοκινητοβιομηχανία στην AlixPartners, Dan Hearsch, πρόσθεσε ότι ουσιαστικά η βιομηχανία δεν έχει τρόπο να “αποσβέσει” τις κακοτοπιές, επηρεάζοντας περαιτέρω την έλλειψη, τονίζοντας:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!