Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Κομισιόν ενέκρινε επένδυση 2,9 δισ. ευρώ για την κατασκευή μπαταριών στην Ευρώπη
[AutoBlog]: Η Κομισιόν ενέκρινε επένδυση 2,9 δισ. ευρώ για την κατασκευή μπαταριών στην Ευρώπη

[AutoBlog]: Η Κομισιόν ενέκρινε επένδυση 2,9 δισ. ευρώ για την κατασκευή μπαταριών στην Ευρώπη

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα κρατική ενίσχυση στην οποία θα προβούν 12 κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για κοινή επένδυση σε εργοστάσια κατασκευής, έρευνας και ανακύκλωσης συστημάτων μπαταριών, με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της πράσινης μετάβασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο ονομάζεται European Battery Innovation και προετοιμάστηκε και κοινοποιήθηκε από κοινού από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κροατία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Τα δώδεκα κράτη μέλη θα το χρηματοδοτήσουν με έως και 2,9 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια. Η δημόσια χρηματοδότηση αναμένεται να ξεκλειδώσει επιπλέον 9 δισ. ευρώ σε ιδιωτικές επενδύσεις, δηλαδή περισσότερο από τρεις φορές τη δημόσια υποστήριξη.

Στο έργο θα μετέχουν 42 άμεσοι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των BMW, FCA, Tesla, Arkema, Borealis, Solvay, Enel X, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νεοσύστατων επιχειρήσεων με δραστηριότητες σε ένα ή περισσότερα κράτη μέλη. Από την Ελλάδα συναντάμε την εταιρεία Sunlight Systems. Οι άμεσοι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν στενά μεταξύ τους μέσω σχεδόν 300 συνεργασιών που προβλέπονται και με περισσότερους από 150 εξωτερικούς εταίρους, όπως πανεπιστήμια, ερευνητικούς οργανισμούς και ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη. Το συνολικό έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2028 (με διαφορετικά χρονοδιαγράμματα για κάθε επιμέρους έργο).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!