Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Κίνα: Ίσως επιβάλλει κανονισμούς για την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό των νέων αυτοκίνητων
[AutoBlog]: Κίνα: Ίσως επιβάλλει κανονισμούς για την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό των νέων αυτοκίνητων

[AutoBlog]: Κίνα: Ίσως επιβάλλει κανονισμούς για την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό των νέων αυτοκίνητων

Η μυρωδιά ενός νέου αυτοκινήτου είναι χαρακτηριστική. Πρόκειται για ένα μείγμα μυρωδιάς από πλαστικό, κόλλα, δέρματος και υφάσματος που αρέσει σε πολύ κόσμο, αλλά όχι στους Κινέζους και ίσως οι Κινέζοι να έχουν δίκιο, μιας και διάφορες έρευνες δείχνουν πως οι μυρωδιές που εκλύουν οι περισσότερες από 200 χημικές ουσίες και βαρέα μέταλλα, που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή του εσωτερικού του αυτοκινήτου δεν κάνουν καλό στην υγεία του ανθρώπου, μιας και μερικές από αυτές μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξικές.

Κάποιοι λένε πως η μυρωδιά ενός καινούργιου αυτοκινήτου σχετίζεται με τον φετιχισμό των προϊόντων και το τι αυτά αντανακλούν στην ζωή μας. Κάποιοι άλλοι λένε πως τα χημικά που μυρίζουν έχουν εθιστική οσμή , όπως συμβαίνει για παράδειγμα και με την βενζίνη, δηλαδή είναι καθαρά βιολογικά τα κίνητρα, έτσι και κυκλοφόρησαν (κυρίως στις ΗΠΑ) αρωματικά αυτοκινήτου με άρωμα “καινουργίλας”.

Οι Κινέζοι απεχθάνονται τόσο πολύ την συγκεκριμένη μυρωδιά που είναι σημαντικός λόγος να απορρίψουν την αγορά ενός αυτοκινήτου. Μάλιστα τους απασχολεί περισσότερο από τις βλάβες, από τον θόρυβο κύλισης και την κατανάλωση καυσίμου.

Έτσι οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας εξετάζουν το ενδεχόμενο να θεσπίσουν κανονισμούς για την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό ενός νέου αυτοκινήτου, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των οδηγών και επιβατών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!