Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Καταδικάστηκε για στημένο τροχαίο. Είχε συμβόλαια με 11 ασφαλιστικές
[AutoBlog]: Καταδικάστηκε για στημένο τροχαίο. Είχε συμβόλαια με 11 ασφαλιστικές

[AutoBlog]: Καταδικάστηκε για στημένο τροχαίο. Είχε συμβόλαια με 11 ασφαλιστικές

Ένας 59-χρονος, πρώην στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, κατηγορούμενος πως παρουσίασε ψευδώς ότι υπέστη μόνιμη αναπηρία από τροχαίο ατύχημα για να εισπράξει αποζημίωση ύψους 360.000 ευρώ. Κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος για απάτη, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης που τον καταδίκασε, να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του “σύννομου βίου”, και τον άφησε ελεύθερο ενόψει της εφετειακής δίκης, μιας και η έφεση του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής

Ο ίδιος έχει δικαιωθεί με απόφαση του αρμόδιου πολιτικού δικαστηρίου, εισπράττοντας το παραπάνω ποσό από την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία είχε συνάψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο υποβασταζόμενος από τη συγκατηγορούμενη σύζυγό του και στηριζόμενος σε πατερίτσες. Στην απολογία του, επικαλέστηκε ιατρικές γνωματεύσεις που βεβαιώνουν μόνιμη αναπηρία, αποδιδόμενη σε αυχενική μυελοπάθεια και σπαστική τετραπάρεση, που προκλήθηκαν συνέπεια του τροχαίου ατυχήματος, τον Νοέμβριο του 2006 στο νομό Πέλλας.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώα τη σύζυγό του, η οποία ήταν κατηγορούμενη για απλή συνέργεια στην απάτη. Η τελευταία, η οποία (τότε) ήταν υπάλληλος του συγκατηγορουμένου της, μετέβη επί τόπου και βεβαίωσε ότι έγινε το ατύχημα, στις 30 Νοεμβρίου 2006, στην περιοχή της Γουμένισσας Κιλκίς.

Σύμφωνα δε με τον συνήγορο υπεράσπισης, υπεβλήθη σε χειρουργικές επεμβάσεις στον αυχένα και με απόφαση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής κρίθηκε ανάπηρος σε ποσοστό 80%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!