Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: O Kamui Kobayashi ολοκλήρωσε έναν 24ωρο αγώνα με ένα υδρογονοκίνητο αγωνιστικό της Toyota
[AutoBlog]: O Kamui Kobayashi ολοκλήρωσε έναν 24ωρο αγώνα με ένα υδρογονοκίνητο αγωνιστικό της Toyota

[AutoBlog]: O Kamui Kobayashi ολοκλήρωσε έναν 24ωρο αγώνα με ένα υδρογονοκίνητο αγωνιστικό της Toyota

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, διεξήχθη στην πίστα του Fuji ο 24ωρος αγώνας του πρωταθλήματος αντοχής της Ιαπωνίας, Super Taikyu Series. Ο αγώνας ήταν πολύ ιδιαίτερος για την Toyota, καθώς η ιαπωνική εταιρία συμμετείχε με ένα ειδικά διαμορφωμένο αγωνιστικό Corolla, ο κινητήρας του οποίου κατανάλωνε υδρογόνο .

Όπως γνωρίζεις, ο κινητήρας του Mirai , και των υπολοίπων αυτοκινήτων με κινητήρες κυψελών υδρογόνου, χρησιμοποιεί το υδρογόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που δίνει κίνηση σε έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο νέος κινητήρας της Toyota, όμως, έχει τον τρικύλινδρο 1.618 κ.εκ, κινητήρας του GR Yaris , ήτοι είναι ένας παραδοσιακός κινητήρας εσωτερικής καύσης, που φέρει τροποποιημένο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου και ψεκασμού, έτσι ώστε να μπορεί να καταναλώνει υδρογόνο αντί για βενζίνη.

Σύμφωνα με την Toyota, η καύση του υδρογόνου γίνεται με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με την καύση της βενζίνης και έτσι βελτιώνεται η απόκριση του κινητήρα, ο οποίος παράγει ήχο και έχει μηδενικές εκπομπές CO2, αλλά εξακολουθεί να παράγει NOx, λόγω της μικρής καύσης λαδιού, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους κινητήρες βενζίνης.

Η προετοιμασία του αγωνιστικού Corolla έγινε από την ομάδα της Orc Rookie Racing, και ένας εκ των έξι οδηγών ήταν ο Kamui Kobayashi, πρώην οδηγός της F1, πρωταθλητής του WEC, και δύο φορές νικητής των 24 ωρών της Daytona.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!