Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ισπανία: Η Volkswagen πρέπει να πληρώσει 16,3 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της λόγω Dieselgate
[AutoBlog]: Ισπανία: Η Volkswagen πρέπει να πληρώσει 16,3 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της λόγω Dieselgate

[AutoBlog]: Ισπανία: Η Volkswagen πρέπει να πληρώσει 16,3 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της λόγω Dieselgate

Δικαστήριο της Μαδρίτης στην Ισπανία αποφάσισε πως η Volkswagen πρέπει να πληρώσει 16,3 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις παραποιημένες εκπομπές ρύπων μέσω παράνομων λογισμικών .

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως η Volkswagen θα ασκήσει έφεση στην απόφαση, με το δικαστήριο να αναφέρει πως η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να πληρώσει 3.000 ευρώ σε κάθε ιδιοκτήτη.

Μέχρι σήμερα, η VW έχει πληρώσει περισσότερα από 32 δισ. ευρώ σε πρόστιμα, αποζημιώσεις, δικαστικά κόστη και σε προγράμματα επαναγοράς αυτοκινήτων της, κυρίως στις ΗΠΑ, λόγω του σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων με παράνομα λογισμικά, μια υπόθεση που ήρθε στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, η VW μαζί με την Bosch ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αναστρέψει μια απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου που αναφέρει πως δύο κομητείες, η κομητεία του Salt Lake County της Γιούτα και η κομητεία Hillsborough της Φλόριντα, θα μπορούσαν να επιδιώξουν χρηματικές αποζημιώσεις που ενδεχομένως θα ανέλθουν σε δισ. δολάρια λόγω του Dieselgate.

Η VW δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο πως η απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου “απειλεί να ρίξει μια από τις μεγαλύτερης βιομηχανίες της Αμερικής σε κανονιστικό χάος, εις βάρος των κατασκευαστών, των εμπόρων, των καταναλωτών και του περιβάλλοντος“.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!