Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ο ΙΕΑ μειώνει την πρόβλεψη του για ζήτηση πετρελαίου το 2020 και το 2021 λόγω κορωνοϊού
[AutoBlog]: Ο ΙΕΑ μειώνει την πρόβλεψη του για ζήτηση πετρελαίου το 2020 και το 2021 λόγω κορωνοϊού

[AutoBlog]: Ο ΙΕΑ μειώνει την πρόβλεψη του για ζήτηση πετρελαίου το 2020 και το 2021 λόγω κορωνοϊού

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) προχώρησε στην αναθεώρηση προς τα κάτω των διεθνών προβλέψεων για ζήτηση πετρελαίου , καθώς η πανδημία του κορωνοϊού παραμένει, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ο κλάδος των αερομεταφορών να πλήττεται σημαντικά.

Στη μηνιαία έκθεσή του, ο IEA προβλέπει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το 2020 να διαμορφώνεται στα 91,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αντικατοπτρίζοντας μια πτώση 8,1 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Η αναθεωρημένη πρόβλεψη είναι κατά 140.000 βαρέλια ημερησίως χαμηλότερη από την προηγούμενη εκτίμηση του IEA.

1

Ο οργανισμός αναθεώρησε επίσης τη μείωση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου για το 2021 κατά 240.000 βαρέλια ημερησίως σε 97,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με τη ζήτηση καυσίμων στον κλάδο των αερομεταφορών να αναγνωρίζεται ως η “κύρια πηγή” αδυναμίας.

Νωρίτερα φέτος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΑ, Fatih Birol δήλωσε ότι το 2020 μπορεί να αποτελέσει τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία των αγορών πετρελαίου.

αναφέρει ο ΙΕΑ στην ανακοίνωσή του.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τη ζήτηση του πετρελαίου, αναφέρει ο IEΑ. Ο οργανισμός αναφέρει ότι η αεροπορία και οι μεταφορές, και τα δύο βασικά συστατικά της κατανάλωσης πετρελαίου, συνεχίζουν να ζορίζονται μετά την πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο ΙΕΑ εκτίμησε ότι η αεροπορική δραστηριότητα μειώθηκε κατά περίπου τα δύο τρίτα από τα κανονικά επίπεδα τον Ιούλιο, που αποτελεί συνήθως ένας από τους κορυφαίους μήνες για την εναέρια κυκλοφορία.

2

Παράλληλα, τα δεδομένα κινητικότητας για τον Ιούλιο έδειξαν ότι η ζήτηση καυσίμων παρέμεινε κάτω από τα εποχιακά φυσιολογικά επίπεδα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!